Hoe maak jij je bedrijfsfilm?

We zien steeds meer bedrijfsfilms verschijnen op YouTube. Niet heel vreemd, want YouTube behoort toch tot de meest populaire sociale netwerken. Waarom zou je hier als ondernemer geen gebruik van maken?

Waarom het zo vaak fout gaat..

Helaas denken veel ondernemers wat te makkelijk over de bedrijfsfilm. Zo zien we bedrijfsfilms voorbij komen die gewoon met een mobiele telefoon zijn gemaakt. Leuk natuurlijk, maar de kwaliteit laat zeker te wensen over. Dan zien we ook nog vaak dat mensen gewoon maar met een camera door het bedrijf wandelen en onder het loopje door de stilte doorbreken met ‘gewoon een leuk verhaal’. Dit werkt niet.

Een professionele bedrijfsfilm

Een bedrijfsfilm is een effectieve manier om te communiceren naar een breed publiek, zeker als je het via YouTube aanpakt. Uiteraard kan de bedrijfsfilm voor meerdere doeleinden worden ingezet. Zo is het mogelijk om een bedrijfsfilm te laten maken die je kan gebruiken voor presentaties op beurzen, die ingezet kan worden als promotie in bijvoorbeeld je wachtruimte of die kan worden gebruikt als introductie op de website. Daarnaast kan je een bedrijfsfilm op DVD laten zetten en deze weggeven als relatiegeschenk of presentje aan potentiële klanten.

Je bedrijfsfilm op social media

Je kan natuurlijk je bedrijfsfilm op YouTube plaatsen, maar het is uiteraard ook mogelijk om je bedrijfsfilm op andere sociale netwerken te presenteren. Hoe meer kijkers, hoe groter het succes. Tenminste, dit is wel de bedoeling. Helaas gaat dit in de praktijk niet altijd op. Dit heeft vooral te maken met de kwaliteit van de bedrijfsfilms, ofwel het ontbreken van kwaliteit in bedrijfsfilms. Je wilt jezelf als ondernemer presenteren als betrouwbaar, met een onderneming waar men goed zaken mee kan doen, waar kwaliteit geboden wordt en een goede service. Dit moet je ook uitstralen met je bedrijfsfilm.

Kies voor een professional

Als je zelf niet goed weet hoe je een bedrijfsfilm professioneel in elkaar moet zetten, dan is het bijzonder aan te raden hier een externe partij voor in te schakelen. Op deze manier weet je wel zeker dat je bedrijfsfilm precies uitstraalt wat jij uit wilt stralen; kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Uiteraard helpen wij je hier graag bij, door in samenwerking met jou een perfecte bedrijfsfilm te realiseren.