Hoe krijg je trouwe blogbezoekers?

Een groeiende groep trouwe blogfans.. Dat is natuurlijk wat ieder bedrijf wil. Toch ziet een aardig deel van de Nederlandse bedrijven de groep trouwe lezers nauwelijks groeien. Een ander deel heeft nog geen vaste groep op weten te bouwen. Zonde, want dit geeft je al snel het gevoel dat het allemaal weinig effect heeft, waardoor je eerder geneigd bent ermee te stoppen. Voordat je dat overweegt willen wij je een aantal tips voorleggen.

Gebruik deze tips voor je blogs!

Bloggen is zinvol (punt). Denk er op de eerste plaats altijd aan dat het tijd kost om je blogs echt voor je te laten werken en om een groep trouwe blogfans op te bouwen. Wij hebben nog 6 handige tips voor je om de groep vaste lezers te laten groeien.

1. Post consistent

Consistentie is belangrijk. Door regelmatig en volgens een vaste planning te posten geef je geloofwaardigheid aan je blog. Het vinden van inspiratie kan soms een probleem zijn. Neem daarom de tijd om een systeem op te zetten en een plan te maken. In de tussentijd bedenk je alvast onderwerpen voor je voorraadje. Dan komt het zeker goed!

2. Word een actief lid van de community

Veel elementen zijn van invloed op hoe jouw lezers je blog bekijken en ermee omgaan. Als je de gewoonte hebt om berichten te plaatsen en vervolgens te verdwijnen, dan zullen je lezers dit opmerken. Word een actief onderdeel van je blogcommunity en reageer snel op alle opmerkingen. Behandel je lezers met hetzelfde respect als elke andere klant. Ze zijn het levensbloed van je online wereld. Een loyale community zal evolueren als je snel en met een authentieke stem communiceert en reageert.

3. Wees een waardevolle bron

Beantwoord vragen, geef tips en bied waardevolle items aan die relevant zijn voor jouw lezerspubliek. Luister naar je lezers en vind manieren om hun problemen op te lossen. Door dit te doen, word je gevestigd als autoriteit binnen jouw vakgebied of markt. Vergeet niet dat dit een verplichting is voor je gemeenschap. Zij willen jou gaan zien als expert, maar daar moet je zelf wel iets aan doen.

4. Inhoud telt

Je kunt er niet omheen: je kunt niet zomaar een bericht op je blog plaatsen en verwachten dat het resoneert met je lezers. Je hebt hoogwaardige, gerichte inhoud nodig. Zonder dit zal zelfs het beste van technieken niet resulteren in nieuwe abonnees. Blader eens door je oudere blogposts en bekijk de resultaten. Wat werkt wel voor jouw doelgroep en wat niet? Probeer te ontdekken welke onderwerpen je doelgroep het meest aanspreken en pas je inhoud hier zo veel mogelijk op aan.

5. Laat je passie voor je spreken

Als je houdt van wat je doet, dan moet het reflecteren in alles wat je zegt en schrijft. Wees enthousiast over wat je te bieden heeft en geef ook op die toon aan waarom jouw product of dienst niet alleen aan de verwachtingen zal voldoen, maar deze ook overtreft. Enthousiasme werkt aanstekelijk. Vergeet dit niet.

Wil het niet lukken met bloggen?

Bloggen is niet makkelijk. Wij gaan ook niet beweren dat het simpel is. Toch is het wel belangrijk om voor je bedrijf te zorgen voor een actief blog. Hoe doe je dit als het je echt niet lijkt te lukken? Dan kun je het schrijven van je blog uitbesteden. Wij staan dan graag voor je klaar. Neem gerust eens contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.