Hoe is het om 38 biljoen dollar te hebben?

Droom je ervan om rijk te worden, financieel gezien echt rijk? Dan hebben we het niet over een ton op je bankrekening, maar over miljoenen of misschien wel miljarden. Zie jij dat wel zitten? Als je het niet hebt, dan lijkt het misschien wel heel mooi om het wel te hebben. Hoe is het nu werkelijk om bijvoorbeeld 38 biljoen dollar op je bankrekening te hebben?

Sheldon Adelson spreekt!

Miljonairs en miljardairs staan er toch wel om bekend dat zij niet graag spreken over hun vermogen of wat zij hiermee doen. Sheldon Adelson is een uitzondering. Deze Amerikaan pakt de tiende plek op de lijst van rijkste mensen ter wereld. Hij bezit daadwerkelijk 38 biljoen dollar en vertelt graag wat hij hiermee doet.

De medische wereld helpen

Adelson doneert veel aan de medische wereld. Naar mate zijn vermogen groeide liet hij ook het bedrag dat hij aan de medische wereld doneerde groeien. Hij vindt het belangrijk dat er vorderingen kunnen worden gemaakt op medisch gebied en zet zijn vermogen graag in om hieraan bij te dragen.

Zorgen voor de mensheid

De mensheid bestaat uit meer dan enkel de mensen die je ziet, en dit is Adelson heel duidelijk. Hij vertelt dat een vriend van hem ooit eens zei dat hij met zijn vermogen goed wilde zorgen voor zijn geliefden. Adelson vroeg zich af hoe het dan met al die andere mensen moet. Hij geeft aan dat het niet zou moeten gaan om de gezichten die je kent, want uiteindelijk zal hij de kleinkinderen van zijn kleinkinderen ook niet kennen, maar wil hij hier wel voor zorgen met zijn vermogen. Goed doen betekent goed doen voor iedereen.

Tips om succesvol te worden

Succesvol zijn en rijk zijn worden vaak samen gezien, al hoeft dit niet per definitie zo te zijn. Adelson is niet te beroerd om wat tips mee te geven aan iedereen die succesvol én rijk wil worden. Op de eerste plaats geeft hij aan dat je altijd open moet blijven staan voor de adviezen van anderen. Daarnaast laat hij weten dat normen en waarden altijd belangrijker moeten blijven dan vermogen. Mensen zonder normen en waarden hebben geen persoonlijkheid en zullen nooit echt succesvol worden (op een manier waarmee gelukkig te leven valt).

Online succes

Adelson haalt nog steeds veel succes uit online business, waaronder bijvoorbeeld ook YouTube. Dit sociale netwerk wordt steeds populairder en biedt steeds meer mogelijkheden om succesvol (en rijk!) te worden. Wil jij hier alles over weten? Volg dan onze YouTube training.