Hoe begin je met Periscope?

We kunnen ons voorstellen dat je na het lezen van de eerste hoofdstukken al volop ideeën hebt over wat je met Periscope kan doen! Steeds meer mensen beginnen met Periscope en ook steeds meer bedrijven zijn geïnteresseerd in de zakelijke mogelijkheden van deze app. Alleen is het nog relatief onbekend hoe je kunt starten met deze app, hoe je je moet registreren, hoe het werkt en wat de kosten zijn. Gelukkig is het zeer eenvoudig om met Periscope te starten, dus jij kan vandaag nog beginnen met het verdienen van geld!

Periscope strategie

Als eerste heb je natuurlijk een plan nodig. Als bedrijf is het niet de bedoeling om je gewoon aan te melden en een beetje te gaan streamen. Nee, je moet een goed plan hebben voor hoe je je bedrijf aan de klant wilt presenteren Wat ga je laten zien, hoe ga je dat doen, enzovoort. Wat hierbij kan helpen is om het gewoon op papier te zetten. Zoek uit waar je doelgroep op zit te wachten en ga dit filmen. Creëer content die past binnen je social media strategie.

Verder heb je nodig

Om met Periscope te starten, heb je het volgende nodig:

 • De app van Periscope om te kunnen beginnen met het live streamen.
 • Bedenk wanneer je gaat streamen. Ga niet al te vaak streamen. Dat ziet er voor de klanten niet zo interessant uit en je loopt de kans dat klanten zich gaan vervelen.
 • Plaats op social media berichten met je stream naam zodat je alvast wat volgers krijgt. Dit gaat je zeker helpen om een netwerk met kijkers op te bouwen!

Zo begin je dus met Periscope!

Account aanmaken bij Periscope

Beginnen met Periscope is niet moeilijk. Hierbij de stappen die je moet doorlopen:

 1. Download de app in de Google Play Store of via de iTunes store. De app is gratis.
 2. Login met je Twitter account
 3. Kijk of je echte naam en accountnaam klopt. Klik vervolgens op doorgaan.
 4. Gefeliciteerd! Je zit nu op Periscope!

Je eerste stream

Nu je op Periscope zit wil je natuurlijk ook gaan live streamen. Dit is erg eenvoudig:

 1. Druk op de rode knop rechts onderin
 2. Geef je stream een titel
 3. Klik op ‘Start Broadcast’
 4. Je bent nu live!

Je zult zien dat mensen kunnen chatten terwijl je aan het filmen bent. Je kunt tijdens het filmen niet terug typen. Als mensen op het beeld tikken dan komen er hartje in beeld. Dit geeft aan dat mensen het leuk vinden.

Periscope handboek

Wil je meer weten over Periscope? Download dan ons Periscope handboek.