Hidden Cash een nieuwe hype?

De naam zegt het al: Hidden Cash is verborgen geld. Eerst in Amerika maar nu ook in Nederland verstoppen mensen geld om vervolgens op Twitter een aanwijzing te geven over de verstopplek. Schatzoeken maar dan anders. Er verschijnen steeds meer Hidden Cash accounts op Twitter, die op verschillende plekken in Nederland geld weggeven. Is dit een nieuwe hype?

Wat is Hidden Cash precies?

Hidden Cash is dus verborgen geld. Een gulle Twitteraar, dit kan een individu of een bedrijf zijn, start een account waarop hij af en toe een Tweet zet met een aanwijzing voor het vinden van geld. Sommige accounts zijn particulier en opgestart met een soort “Robin Hood”-visie: geld geven aan de armen omdat zij het waarschijnlijk meer nodig hebben. Dit was waar vanuit de Hidden Cash hype ooit is begonnen, maar tegenwoordig zijn er ook bedrijven die gebruik maken van de bekendheid van Hidden Cash. Door middel van promotie op hun Twitter kanaal en het weggegeven van cadeaubonnen in plaats van geld zorgen zij ervoor dat het geld “niet gratis” is. Ondanks dit commerciële randje blijft Hidden Cash natuurlijk vooral een grappig initiatief dat een spannende zoektocht promoot.

Geld vinden in de buurt

Hidden Cash zit op verschillende plekken in Nederland. Zo ook in Groningen (@HiddenCashGro), Nijmegen (@HiddenCashNijm), Breda, Amsterdam, Utrecht en nog veel meer steden. Op het Twitter account (@HiddenCashGames) wordt er een overzicht gegeven van alle Hidden Cash accounts in Nederland. Volg dit account op Twitter en wie weet vind jij binnenkort geld in je buurt!

Ontstaan van Hidden Cash

Hidden Cash is bedacht door een rijke man uit Amerika. Het concept waaide na grote populariteit over naar Nederland. In het filmpje zie je een uitleg over Hidden Cash.

Geld zoeken via social media

De Hidden Cash hype laat maar weer eens zien waar social media toe in staat zijn: een heleboel mensen op de been om actief geld te zoeken – in de echte wereld, dat wel. Ook interesse om social media te gebruiken om mensen te activeren? Benieuwd waar je als bedrijf mensen mee kan aansporen? Bekijk dan eens een van onze social media trainingen.