Hashtags op verschillende social media

Voorheen waren hashtags vooral weggelegd voor Twitter, maar tegenwoordig zien we ze overal voorbij komen. Hashtags dragen vaak bij aan de vindbaarheid, waardoor het zeker goed is om ze te gebruiken, maar niet in alle gevallen zijn hashtags echt effectief,

Hashtags op social media

We zien de hashtag het vaakst voorbij komen op Twitter, Facebook en Instagram. Daarnaast zien we ook dat er steeds meer hashtags worden toegevoegd aan berichten. Dit is soms uitstekend, maar in andere gevallen eerder ‘schadelijk’. Wij vertellen je graag wat meer over hashtags op Twitter, Facebook en Instagram.

Hashtags op Twitter

Hashtags horen bij Twitter! Een tweet zonder hashtag is eigenlijk niet compleet. Het toevoegen van hashtags verbetert de vindbaarheid aanzienlijk en je weet zeker dat je het juiste publiek bereikt. Onderzoek heeft uitgewezen dat hashtags op Twitter effectief zijn zolang het er één of twee per tweet zijn. Hiermee verdubbel je jouw engagement. Plaats je drie of meer hashtags in een tweet, dan wordt je engagement juist met 17 procent verlaagd. Dit is dus niet aan te raden.

Hashtags op Facebook: niet doen!

Hashtags zijn niet zo nauw verbonden met Facebook als met Twitter. Toch zien we ook op dit sociale netwerk steeds meer hashtags terug in de posts. Is dit nu wel de bedoeling? Het is natuurlijk helemaal je eigen keuze of je hashtags op Facebook wilt gebruiken of niet, maar volgens onderzoek doet het je zeker geen goed. Het is zo dat Facebook posts zonder hashtags het zelfs aanzienlijk beter doen dan de posts die wel van hashtags zijn voorzien. Het is dan ook beter om ze op Facebook gewoon niet te gebruiken.

Hashtags op Instagram

Instagram mogen we natuurlijk niet vergeten. Hier moet je eigenlijk precies het tegenovergestelde doen dan dat je bij Twitter moet doen. Bij Twitter moet je wel hashtags gebruiken, maar wel zo min mogelijk. Bij Instagram is het juist de bedoeling dat je er zoveel mogelijk gebruikt. Onderzoek laat zien dat de Instagram posts met meer dan elf hashtags de meeste interactie op weten te leveren.

Hoe pak je social media aan?

Social media is een verzamelnaam, maar bovenstaande voorbeelden laten duidelijk zien dat er echt een groot verschil bestaat in hoe je met de verschillende social media om moet gaan. Wil jij precies weten hoe jij de sociale netwerken aan moet pakken? Volg dan eens een social media training bij ons!