Handig: zoek in alle tweets op Twitter!

Om in de wirwar van tweets je weg te vinden is een kunst op zich. Wat als je een oude tweets zoekt? Twitter heeft een aanpassing gedaan en het is nu mogelijk om alle tweets vanaf dag 1 terug te zoeken! Erg handig als je nieuws zoekt over een bepaald onderwerp, oude trending topics en nieuws over je doelgroep.

Zoeken was nog nooit zo snel

De vernieuwde zoekmachine van Twitter helpt je gelukkig vlug op weg. Met één druk op de knop kun je zoeken op naam, datum, foto, onderwerp en/of hashtag. Binnen een tiende van een seconde wordt een selectie uit de inmiddels 500 miljard tweets gemaakt en staan de resultaten in beeld. Om te kunnen zoeken moet je wel eerst inloggen. Daarna kun je eenvoudig naar het zoekvenster in de interface van Twitter.

Geavanceerde zoeken op Twitter

Om nog gedetailleerder te speuren kun je gebruik maken van de functie ‘geavanceerd zoeken‘. Daar kun je meerdere zoektermen tegelijk invoeren, een specifieke taal selecteren en/of een locatie aangeven.

Leer alles over Twitter

Kom bij ons een social media training volgen en zorg dat Twitter voor jou geen geheimen meer heeft. Leer zoeken en vinden. Zo kunnen de tweets van anderen en van jezelf nog beter worden ingezet als onderdeel van marketing en research.