Google+ heeft 400 miljoen leden, maar waar zijn ze?

De vicepresident van Google heeft op 18 september bekend gemaakt dat Google+, het sociale netwerk van Google, de 400 miljoen leden heeft gepasseerd. Deze mijlpaal maakte Vic Gundotra bekend via zijn Google plus pagina. Nu is het ledenaantal in vergelijking met LinkedIn erg hoog, maar waar zijn die gebruikers, want ik zie ze niet!
Google plus spookstad

De groei van Google+

Google plus is de afgelopen 12 maanden enorm hard gegroeid. Wat Facebook enkele jaren koste om 100 miljoen gebruikers te krijgen, koste Google slechts een paar maanden. Daarnaast zei Vic Gundotra dat er maandelijks ongeveer 100 miljoen gebruikers actief zijn op zowel de site als op hun smartphone.

Nu ben ik wel van mening dat Google het aantal gebruikers van Google+ kunstmatig heeft verhoogd. Het is namelijk zo dat nieuwe gebruikers van Gmail automatisch een Google+ account krijgen en hetzelfde gebeurd bij het aanmaken van een YouTube kanaal. Je ontkomt er dus niet aan dat als je iets van Google wilt gebruiken je een Google+ account moet aanmaken.
Google plus ttm

Waar zijn die Google+ gebruikers?

Al vrijwel direct na de lancering in augustus vorig jaar maak ik gebruik van Google+ en heb ik de afgelopen maanden wel een groei gezien in het aantal berichten, maar ik zie nog erg weinig updates op het platform langskomen. Laat staan dat een merendeel van de bedrijven in Nederland actief is met Google Plus. Voor mij is Google+ een prachtig platform om je vindbaarheid in Google te vergroten, maar de ‘massa’ maakt nog amper gebruik van het platform.

Spookstad of toch interessant?

Op het moment vergelijk ik Google+ nog met een spookstad, want er gebeurd helemaal niets tot heel weinig. Wat is jouw mening over Google+? Ben je er actief op en wat deel je zoal? Laat het weten in een reactie via Google+ en voeg mij gelijk toe aan je Google plus kringen: Leon Tindemans Google+.