Goede werkplaatsinrichting vergroot werkplezier

Het kantoor of de werkplaats zijn ruimtes waar heel wat uren worden doorgebracht. Deze werkomgevingen zijn de plaatsen waar nieuwe ideeën worden geboren en waar van niets iets wordt gemaakt. Omdat een werkdag meestal acht of negen uur per dag duurt, is het zeker de moeite waard om de inrichting van de werkplaats eens kritisch te bekijken.

Want, om goed werk te leveren, zijn spullen van kwaliteit nodig. Producten die ervoor zorgen dat het werk netjes en discreet wordt uitgevoerd. Hierdoor worden de werkzaamheden zo plezierig en comfortabel mogelijk gemaakt, wat een groot effect heeft op het werkplezier. In dit artikel vertellen we je graag meer over de voordelen van een goede werkplaatsinrichting. Dit kan een kantoor zijn of een magazijn.

Benodigdheden voor op kantoor

Kantoorwerkzaamheden kunnen vermoeiend zijn. Lange werkdagen naar een scherm turen, steeds in dezelfde houding zitten, drukke collega’s, en dan hebben we het nog niet eens gehad over de werkdruk. Deze eerdergenoemde doemscenario’s zijn gelukkig niet altijd het geval. Positief blijven is namelijk geen kunst als er op de werkplaats producten staan die de werkomgeving een positieve vibe geven.

Een werkplaats die voor zowel lichaam als geest voordelen biedt. Denk bijvoorbeeld eens aan een scheidingswand. Moeiteloos en snel op te zetten met direct resultaat: rust en privacy tijdens het werken. Andere hulpmiddelen die de werkzaamheden op kantoor net iets makkelijker maken en het werkplezier verhogen zijn: opstapjes, documenthouders, snijmachines en deurstoppers.

Echte vakman = goede hulpmiddelen

We kunnen niet zonder onze vakmensen in de bouw. De echte professionals weten wel van aanpakken, maar er wordt wel veel waarde gehecht aan het juiste materiaal. Logisch natuurlijk, want juist deze vaklui werken efficiënt en doelgericht. Het begint al bij de werkbank. Door te investeren in een stevig en stabiel item met opbergmogelijkheden, wordt de basis van een goede, geordende werkruimte gecreëerd. Door een op hoogte verstelbare werkbank aan te schaffen, kan er op de juiste werkhoogte gewerkt worden.

Wie graag op verschillende plaatsen in de werkruimte wil werken, kan beter kiezen voor een werkbank op wieltjes. Het voordeel hiervan is dat er niet zwaar getild hoeft te worden om de werkbank te verplaatsen. De werkzaamheden kunnen zelfs nog comfortabeler verlopen door naast een werkbank, ook een werkplaatswagen aan te schaffen. Gereedschappen zijn daardoor heel eenvoudig te vinden en er hoeven minder stappen gezet te worden om hetzelfde doel te bereiken. Heel efficiënt, maakt het werken een stuk leuker.

Perfect licht dankzij werkplaatslampen

Voor de donkere dagen in het najaar, precisiewerk, vroege ochtenden of juist de diepe, lange nachten, mag een werkplaatslamp niet ontbreken. Een werkplaatslamp verkleint namelijk de kans op fouten en ongelukken door slecht zicht. Wanneer er een helm gedragen wordt tijdens de werkzaamheden, zal een lamp voor op de helm zeker geen overbodige luxe zijn. Daarnaast is een echt stevige bouwlamp een fijn product voor het juiste licht tijdens zware werkzaamheden.

Een andere gadget die het werkplezier zeker kan vergroten is een zaklamp met LED-audio. Deze zaklamp levert licht en muziek en maakt de werkdag dus nog wat aangenamer. Suggesties voor werkplaatslampen zijn op de website van Vink Lisse te vinden.

Ventilatoren op de werkplek

Dealen met de hitte is niet altijd even makkelijk. Helemaal wanneer er sprake is van tijdsdruk of als er verkoelende elementen ontbreken. En daarmee wordt niet alleen een koel drankje bedoeld. Warmte kan overwonnen worden, maar dan wel met een goede ventilator. Er bestaan ventilators die aan het plafond te bevestigen zijn, of juist aan de wand.  Krachtige trommelventilatoren, varianten voor op de vloer; met of zonder handgreep.

Staande ventilatoren die natuurlijk in hoogte verstelbaar zijn. Een ventilator is overigens niet alleen een goede investering voor het gebruik tijdens warme dagen. In de winter kan een ventilator namelijk ook een uitkomst bieden. Het apparaat brengt tijdens koude dagen de warme, opgestegen lucht weer in beweging, waardoor de lucht de rest van de ruimte weer kan opwarmen.

Schone werkomgeving op gezondheid

Een goede gezondheid heeft niet alleen te maken met het reduceren van stress, maar ook met leven in een schone omgeving. Het lijkt misschien een futiliteit, maar een goede afvalemmer is toch wel erg belangrijk. Zo is een prullenbak die wordt geopend met de voet erg handig om van de rommel af te komen en toch de handen hygiënisch schoon te houden. Bovendien kan er eigenlijk niet meer gewerkt worden zonder een afvalsorteersysteem voor het scheiden van plastic, restafval en paperassen. Andere artikelen die niet kunnen ontbreken voor een schone werkruimte zijn: schoonmaakartikelen, stofzuigers en luchtfilters.

Heeft u een leverancier nodig die de eerdergenoemde producten voor het vergroten van het werkplezier kan leveren? Neem dan eens een kijkje op de webshop van Vink Lisse!