Gepersonaliseerde relatiegeschenken hebben hoge waardering

De tijd van een bedrukte pen en een koffiemok met logo hebben de meeste bedrijven achter zich gelaten. Bij het versturen van relatiegeschenken voor je medewerkers of collega’s moet je tegenwoordig goed en bewust nadenken. Wat wil je bereiken met dit geschenk? Is het duurzaam? Is het nuttig voor de ontvanger?

Allemaal vragen waar je waarschijnlijk vroeger minder mee bezig was. Vandaag de dag zijn ze actuele dan ooit. Het is effect van goede gepersonaliseerde relatiegeschenken kan een hoog effect hebben op waardering vanuit je medewerkers of op je merk. In dit blog geven we je een aantal tips rondom goede relatiegeschenken.

Impact van een relatiegeschenk

Goede zakelijke relaties en medewerkers wil je zo nu en dan verrassen of bedanken met een geschenk. Al blijk van een goede samenwerking, een nieuwe opdracht of een mooie prestatie. Er zijn veel soorten relatiegeschenken die je hiervoor kunt gebruiken. Kies als het kan voor een bruikbaar, onderscheidend, duurzaam en gepersonaliseerd geschenk. Zet er de naam van de ontvanger op.

Een goed relatiegeschenk heeft vaak een grote impact en zorgt voor waardering. Een drinkfles, tas of BBQ gaat vaak jaren mee en een ontvanger krijgt er iedere keer weer een goed gevoel van. Onbewust blijven ze zo continu in contact met het merk van de ontvanger. Relatiegeschenken zijn een zeer krachtige vorm van marketing.

Populaire geschenken

Wellicht ben je nu op zoek naar een leuk geschenk om je medewerkers te geven als bijvoorbeeld cadeau tijdens de paasdagen. Hierbij enkele ideeën voor leuke geschenken:

  • Drinkflessen
  • Vuurschalen / BBQ
  • Gereedschap
  • Paraplu’s
  • Koelboxen
  • Tassen

Thuiswerk cadeau

De afgelopen twee jaar hebben veel collega’s thuis doorgebracht. Door alle maatregelen mochten ze minder of niet werken op een gezellig kantoor. Via Teams en Zoom was het natuurlijk mogelijk om de betrokkenheid en sfeer een beetje goed te houden, maar dit komt natuurlijk niet in de buurt van een fysieke bijeenkomst. Om het thuiswerken voor je medewerkers leuker te maken kun je ze een thuiswerk cadeau geven.

Tip: 16 maart is De Dag van de Thuiswerker

Er zijn diverse cadeautjes die je je medewerkers zou kunnen geven. Diverse soorten thee, puzzelboeken, drinkflessen of zaken voor in de tuin. Het ophangen van een vogelhuisje is niet alleen goed voor de natuur, maar ook nog eens leuk om dagelijks in de gaten te houden.

Cadeau tijdens de paasdagen

Rondom de paasdagen sturen nog weinig organisaties cadeautjes naar hun relaties en medewerkers. Toch is Pasen een prima moment om een origineel paasgeschenk te versturen. Pasen voelt voor mensen als het begin van het voorjaar. Werk in en rondom de tuin begint dan weer. Vogelhuisjes, chocolade-eitjes, emmertjes of een goed boek zijn dan prima geschenken. Deze zijn vaak ook te voorzien van een persoonlijke opdruk.

Verwen je medewerkers

Het ontvangen van gepersonaliseerde relatiegeschenken is niet alleen leuk en nuttig, maar het zorgt ook voor verbondenheid. Dat is in deze tijd met een krappe arbeidsmarkt erg belangrijk. Medewerkers moeten betrokken blijven bij de organisatie. Het tonen van waardering als werkgever is dus des te belangrijker.

Vergeet dus niet de thuiswerkende collega en speel in op de aankomende paasdagen!