Gemeente Bedum ziet niets in Twitter

Twitter is niet voor Bedum weggelegd. De gemeente werd door de raadfracties van CDA en PvdA gevraagd een gemeentelijke Twitteraccount te realiseren. De burgemeester van het Groningse Bedum, Henk Bakker, heeft hierop duidelijk aangegeven helemaal niets te zien in een gemeentelijk Twitteraccount. Wellicht is een Twitter training een goed alternatief zodat hij inziet wat er mogelijk is met Twitter.

Gemeentelijk Twitteraccount is te duur

De burgemeester van Bedum laat aan de regionale omroep, RTV Noord, weten dat het de gemeente 30.000 euro zal kosten om te twitteren. Er zullen tweets naar de gemeente worden verstuurd en men verwacht daarop een antwoord. Iemand zal deze antwoorden moeten gaan geven, en Henk Bakker is zelf niet van plan dit te gaan doen. Hij geeft aan zelf geen Twitter te gebruiken en het ook niet als prioriteit ziet voor de gemeente Bedum.

Bedum website volstaat

Burgemeester Henk Bakker heeft de fracties laten weten geen Twitteraccount op hun verzoek te laten realiseren wanneer zij niet zelf ook de benodigde 30.000 euro vrijmaken. Hij is benieuwd naar waar de gemeenteraad denkt dat geld vandaan te halen. Daarnaast geeft hij aan dat meerdere gemeenten informatie geven op Twitter door een passief Twitteraccount aan te maken. Volgens Bakker is de website van gemeente Bedum meer dan voldoende. Twitter is daarmee totaal nutteloos.