De geheimen van goede content marketing

Als ondernemer weet je als geen ander dat het belangrijk is om je bedrijf te promoten. Er zijn veel verschillende manieren om dit te doen, een effectieve manier is content marketing. Content marketing is het creëren en delen van waardevolle informatie met als doel het aantrekken en behouden van een doelgroep. Dit kan zowel via online kanalen, offline media of een combinatie. En juist in de combinatie liggen voor veel ondernemers kansen!

In dit artikel lees je meer over content marketing en hoe je dit kunt inzetten om je bedrijf te promoten, zonder dat het te veel tijd en geld kost. Ook geven we je tips over het bedrukken van drinkflessen en verzenddozen als onderdeel van je content marketingstrategie.

Wat is content marketing?

Content marketing is een strategie waarbij je als bedrijf waardevolle informatie deelt met je doelgroep, zonder direct te proberen te verkopen. Door waardevolle informatie te delen, bouw je een band op met je doelgroep en vergroot je de kans dat zij klant bij je worden. Voorbeelden van waardevolle informatie zijn blogposts, video’s, whitepapers en infographics. Het doel is om je doelgroep te informeren, inspireren en te helpen, zodat zij jouw bedrijf als autoriteit gaan zien in jouw branche.

De belangrijkheid van content marketing?

Content marketing is belangrijk omdat het op een effectieve manier helpt bij het opbouwen van vertrouwen en een goede relatie met je doelgroep. Als je waardevolle informatie deelt, geef je je doelgroep een reden om jouw bedrijf te volgen en misschien zelfs aan te bevelen bij anderen. Het vergroot dus niet alleen de kans op nieuwe klanten, maar ook op loyale klanten die blijven terugkeren.

Het gebruik van content marketing

Het opzetten van een content marketingstrategie begint bij het bepalen van je doelgroep en het identificeren van hun behoeften en uitdagingen. Wat zijn de vragen die zij hebben en waar zoeken zij naar antwoorden? Op basis hiervan kun je bepalen welke soorten content je wilt gaan creëren en via welke kanalen je deze gaat delen.

Vervolgens is het belangrijk om een contentkalender op te stellen. Hierin plan je welke content je wanneer gaat creëren en delen. Het is belangrijk om regelmatig nieuwe content te plaatsen, zodat je doelgroep je bedrijf blijft volgen.

Tip: Gebruik bedrukte drinkflessen en verzenddozen als onderdeel van je totale marketingstrategie.