Geen tweets meer in je LinkedIn timeline!

Sinds 30 juni is de koppeling tussen Twitter en LinkedIn verbroken. Het is dus niet meer mogelijk om je tweets automatisch door te zetten naar een LinkedIn status update, zo heeft LinkedIn per e-mail laten weten naar alle gebruikers. Nu was mijn advies altijd al om dit niet standaard te doen, want Twitter is een veel sneller netwerk dan LinkedIn.

Sinds 2009 werkte LinkedIn samen met Twitter, maar door de laatste wijzigingen die Twitter wil gaan doorvoeren aan haar ontwikkelaars zijn de regels te streng geworden. Dit was voor Ryan Roslansky, directeur product management, de reden om de samenwerking te beëindigen.

Werkt de #li of #in hashtag nog wel?

De koppeling door alleen selectieve tweets door te plaatsen naar een LinkedIn status update werkt ook niet meer. Het plaatsen van #in of #li in een tweet zal dus geen effect meer hebben. Dit is ook te zien als je naar het Twitter settings menu gaat op LinkedIn. Daar staat nog maar één vinkje i.p.v. drie.

LinkedIn Twitter Settings

Follow knopje op LinkedIn profiel?

Sinds vorig jaar kun je ook direct vanuit iemand zijn LinkedIn profiel zijn Twitter account volgen. Deze functie blijft bestaan volgens LinkedIn. Dit knopje verschijnt vanzelf op je profiel, echter jij kan het niet zien als je in edit of view mode zit, andere zien het wel.

linkedin twitter button

Hoe nu LinkedIn en Twitter tegelijkertijd bijhouden?

Als je het voorheen makkelijk vond om alle tweets vanuit Twitter direct op je LinkedIn profiel te plaatsen, dan zul je vanaf vandaag het andersom moeten gaan managen. Je zult nu dus vanuit LinkedIn updates moeten versturen en dan het Twitter vinkje aanzetten. Deze koppeling blijft namelijk wel bestaan. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je sociale netwerken d.m.v. dashboards te gaan managen om ze tijd te besparen.

LinkedIn updates versturen naar Twitter

Einde aan grootste ergernis op LinkedIn

Met het eindigen van deze samenwerking komt er een einde aan een van de grootste ergernissen van LinkedIn gebruikers. Niemand zat namelijk te wachten op soms wel 10 Twitter updates van één contact.

LinkedIn trainingMeer vragen over LinkedIn?

Mocht je meer vragen hebben over LinkedIn, dan kun je ook altijd een LinkedIn Training volgen. Hierin leer je in 3 uur alles over de zakelijke mogelijkheden en zit je niet uren te experimenteren.