Gaat Twitter in de verkoop?

In februari van dit jaar ging er al een gerucht dat Twitter het niet lang meer zou gaan maken op het net. Nu, vier maanden later, hebben analisten opnieuw voorspeld dat Twitter misschien toch echt de markt op zal moeten.

SunTrust Robinson Humphrey

Strategisch en financieel professional, SunTrust Robinson Humphrey, zette een paar van de beste analisten in om Twitter eens nader te bekijken. Hierbij werd de focus gelegd op de toekomst van Twitter, of liever gezegd, op het feit of Twitter nog wel een toekomst heeft.

Grote zorgen om Twitter zoals het is

Twitter is allang niet meer wat het ooit geweest is. Het sociale netwerk heeft dan ook veel nieuwe concurrentie erbij gekregen de afgelopen jaren, zoals bijvoorbeeld Instagram en Pinterest. Facebook krijgt natuurlijk ook met deze concurrentie te maken, maar omdat Facebook aanzienlijk meer mogelijkheden biedt staat deze sterker in de schoenen en daarom nog altijd op de tweede plaats van meest gebruikte social media (WhatsApp staat op 1). Om Twitter beginnen nu toch echt grote zorgen te ontstaan.

Verkopen in 2017

Als Twitter niets gaat veranderen om meer aandacht te trekken en het in de toekomst beter te gaan doen, dan zal 2017 waarschijnlijk al het jaar gaan worden waarin Twitter verkocht moet gaan worden. Dat komt toch al ernstig dichtbij!

Twee redenen voor de verkoop

Wanneer Twitter inderdaad volgend jaar verkocht moet gaan worden, dan heeft dit met twee redenen te maken. Op de eerste plaats heeft dit te maken met het feit dat Twitter steeds meer leden verliest en ook steeds meer ‘dode eieren’ in het zogenaamde klantenbestand heeft staan. Deze dode profielen doen natuurlijk ook niets en werken dan ook niet mee aan het succes van Twitter. Alleen al hierom ligt een overname erg voor de hand. Op de tweede plaats is 70 procent van de Twitter top opgestapt in de afgelopen twee jaren. We hebben het dan over de directeuren van Twitter. Van de 13 directeuren die actief waren voor Twitter in 2014 zijn er nu nog slechts 4 over. De vertrokken directeuren zitten nu (voornamelijk) bij Instagram. Ook de positie van product manager is de laatste jaren te vaak door een ander bekleed en dit wijst erop dat er voor Twitter grote moeite bestaat in het innoveren van de producten. Ook dit zegt veel over de toekomst van Twitter.

Wel investeren in Twitter aandelen

MarketWatch, een beleggingssite, laat weten dat een overname volgens de analisten zeker geen verkeerde beslissing zou zijn. Apple, Google en natuurlijk Facebook worden genoemd als mogelijke kandidaten voor de overname van Twitter. Er bestaat dan ook nog steeds een positief koopadvies als het gaat om de aandelen van Twitter, vooral omdat de eventuele verkoop ervoor zou kunnen zorgen dat de sociale netwerksite aanzienlijk kostenefficienter wordt binnen een grotere onderneming. Een overname zou daarnaast betekenen dat Twitter een echte boost zou kunnen krijgen. Dit zorgt er dan weer voor dat er nieuwe mogelijkheden gaan ontstaan, zeker ook voor ondernemers die zoeken naar succes op social media.

Ontwikkelingen

Natuurlijk houden wij de ontwikkelingen in de gaten. Voor alsnog is er zeker nog geen reden tot paniek voor iedereen die alle succes uit Twitter haalt en wij houden onze Twitter training natuurlijk ook gewoon helemaal up to date.