Facebook Notify app verdwijnt uit de App Store

Op 11 november 2015 kwam de Facebook Notify app uit voor iOS. Even bestond er het idee dat er teveel overeenkomsten gevonden zouden kunnen worden met Apple’s News app, maar al snel bleek het om iets heel nieuws te gaan.

Nu alweer afscheid nemen

Op 22 november konden wij je melden dat de nieuwe Facebook Notify app inmiddels was geïntroduceerde in Amerika. Er kwamen ook vanuit Nederland toch wel wat nieuwsgierige geluiden over deze nieuwe app, die in eerste instantie alleen in de Verenigde Staten werd gelanceerd. We zijn nog geen drie seizoenen verder en Facebook Notify wordt nu alweer uit de App Store verwijderd.

TechCrunch komt het met nieuws dat de notificatie app van Facebook al op korte termijn uit de App Store zal verdwijnen. Dit was dé poging van de sociale netwerksite om nieuws te gaan melden met praktische notificaties, maar blijkbaar heeft het allemaal niet zo uitgepakt als dat de bedoeling was. De toch wel enthousiaste gebruikers van de Notify app zijn inmiddels al via de app geïnformeerd over het verdwijnen van de app.

Net als je eraan gewend bent..

Facebook komt vaker met ontwikkelingen als het gaat om de apps. Zo hebben we laatst ook al mogen ondervinden dat we nu door de sociale netwerksite verplicht worden om Facebook Messenger apart te downloaden op mobiele apparaten als we daarop toegang willen hebben tot de berichten. Installeer je Messenger niet, dan kan je je pb’tjes niet meer bekijken en je kan ook geen pb’tjes meer versturen. Soms lijkt het wel eens of Facebook het erom doet. Net als je aan iets nieuws gewend bent, dan verdwijnt het weer of wordt het weer aangepast. Veel vaste Facebook Notify app gebruikers zijn dan ook niet blij met het bericht.

Integratie in andere Facebook producten

Facebook heeft in de melding aan de Facebook Notify app gebruikers laten weten dat zij van start zullen gaan met het integreren van de Notify functionaliteit in andere producten van Facebook, zoals bijvoorbeeld Messenger. Het is dan ook nog niet helemaal het einde van Facebook Notify, voor alsnog..

Blijf op de hoogte van de allernieuwste Facebook ontwikkelingen met de Facebook training of een leuke workshop.