Facebook laat Messenger verdwijnen

Op dit moment heb je twee mogelijkheden om je PB’tjes te lezen op Facebook. Op de eerste plaats kan je gewoon naar je inbox gaan in de Facebook app en op de tweede plaats kan je gebruik maken van de Messenger app van Facebook.

Straks nog maar één optie

Eerder al wist Facebook je een soort van te verplichten om de Messenger app ook te installeren als je je berichten ook via je mobiel wilde kunnen bijhouden. Lang niet iedereen had hier zin in, vooral omdat het betekent dat er een extra app geïnstalleerd moest worden die weer een stukje batterij op kon eten. Reddit heeft ontdekt dat je straks echt verplicht wordt om twee apps te installeren als je Facebook mobiel wilt gebruiken en ook je berichten op Facebook wilt kunnen checken.

De nieuwe plannen

Facebook werkt op dit moment aan een grote verdwijntruc, en wel die van de populaire PB’tjes op de mobiele app. Waar je nu nog drie buttons in de blauwe bovenbalk ziet staan, namelijk van je vriendenverzoeken, je berichten en je meldingen, zullen er straks naar alle waarschijnlijkheid nog maar twee staan. De middelste gaat verdwijnen, en dit betekent dat je geen privé berichten meer kan lezen via de mobiele Facebook App.

De Messenger app

Heb je geen zin in een tweede app? Op dit moment kan je er nog omheen. De Facebook app geeft aan of je berichten in je inbox hebt staan. Als er geen berichten zijn, dan hoef je deze ook niet te checken via een desktop. Straks weet je niet of er berichten zijn, en als je dus snel wilt kunnen checken, dan heb je de Messenger app nodig. Alleen de Messenger app laat je nog zien of er berichten zijn. Uiteraard kan je deze dan wel ook direct lezen in de Messenger app. Op deze wijze wil Facebook je toch gaan verplichten om twee apps te installeren.

Komt er nog meer nieuws?

Facebook is altijd in ontwikkeling. Niet voor niets behoort Facebook tot de sociale netwerken die al jarenlang kan vasthouden aan groot succes. Het sociale netwerk is immers al zo’n 12 jaar groeiende. Onze Facebook training brengt je weer helemaal up to date als het om Facebook gaat.