Facebook: Emoji’s hoeven niet meer voor problemen te zorgen

Emoji’s worden veelvuldig gebruikt, zowel in persoonlijke chatgesprekken als binnen zakelijk contact via de chatbox. Facebook heeft de Messenger App uitgebreid met eindeloos veel nieuwe icoontjes en smileys.

Geen ongemakkelijke situaties meer

De emoji’s zorgden regelmatig voor ongemakkelijke situaties, vooral omdat die van iPhones en die van smartphones niet overeen kwamen. Hierdoor ontstonden er vaker erg ongemakkelijke situaties. Zo kon het zijn dat je wilde aangeven dat je de hond even uit ging laten door een icoontje met twee hondenpootjes te plaatsen. Vervolgens verscheen dit op Facebook als twee menselijke voeten, en daar kan je natuurlijk heel andere dingen van maken. Leg dat maar eens uit!

Meer dan 1500 nieuwe emoji’s

De oude emoji’s zijn vervangen en er is een behoorlijk assortiment nieuwe emoji’s bij gekomen. Maar liefst 1500 icoontjes en smileys staan voor je klaar. Facebook geeft aan dit gedaan te hebben om steeds de misverstanden door verschillen tussen smartphones en iPhones te voorkomen. Met de traditionele smileys was het zo dat je als iPhone gebruiker maar moest afwachten wat voor smiley een smartphone gebruiker binnen kreeg als je er eentje stuurde vis de Facebook Messenger app. Dit kan nu niet meer gebeuren. Facebook zet de emoji’s automatisch om.

Speciaal voor iPhone gebruikers

Met Facebook Messenger was het vooral zo dat de iPhone gebruikers vaak voor vervelende ongemakken kwamen te staan met de emoji’s. Als je de Facebook Messenger App gebruikt op je iPhone, dan is het emoji-systeem automatisch omgezet naar de nieuwe varianten. Wil je dit helemaal niet en wil je gewoon de traditionele emoji’s blijven gebruiken? Dan moet je de dit handmatig even aanpassen in de instellingen van je Facebook Messenger App.