Facebook brengt eigen nieuwsapp Notify uit in VS

Facebook heeft zijn eigen nieuwsapp Notify geïntroduceerd in de VS. Het sociale netwerk noemt het zelf liever een app voor notificaties. Gebruikers van de app hebben de mogelijkheid zelf de gewenste nieuwsbronnen te selecteren. Het plaatsen van posts is niet mogelijk via de app.

Facebook app voor nieuwslinks

De Facebook notificatie app biedt je de mogelijkheid om linkjes op je openingsscherm te ontvangen naar nieuws dat jij interessant vindt. Op woensdag 11 november verscheen de app voor iOS. De notificatie app kan onder meer van CNN, BuzzFeed en The Weather Channel links naar artikelen weergeven. Het is wel nodig zelf de links te openen, waardoor de Notify app duidelijk verschilt van Apple’s News app. Op dit moment zijn er zeventig partners die meewerken aan de app, maar de komende tijd zal het nieuwsbronnenaanbod verder worden ontwikkeld.

Waarom een Facebook nieuws app?

Het is nog niet duidelijk wat Facebook nu eigenlijk wil bereiken met deze nieuwe Notify app. Er worden (nog) geen Facebook advertenties in de app weergegeven en, omdat de artikelen niet op het sociale netwerk zelf worden weergegeven, wordt er geen extra traffic gerealiseerd. De nieuwe Facebook app is voorlopig uitsluitend verkrijgbaar in de VS.

Wat vind jij van deze nieuwe Facebook Notify app?