Facebook app pleegt aanslag op de accu

We hebben er allemaal wel eens mee te maken gehad; een lege batterij op een belangrijk moment. Misschien midden in een interessant telefoongesprek, een leuke app-sessie of net wanneer je een sollicitatie per mail wil gaan verzenden. Een lege batterij komt nooit uit. Waarom raakt die accu toch elke keer zo snel leeg?

De Facebook app is de boosdoener!

Amerikaanse krant The Guardian besloot een onderzoek op te zetten om nu eindelijk eens antwoord te kunnen geven op de vraag waarom accu’s van Android-telefoons en iPhones nu eigenlijk zo snel uitgeput raken. Zij kwamen tot de conclusie dat de Facebook app hier in behoorlijke mate mee te maken heeft. Het is eenvoudigweg een energievreter!

Het onderzoek

The Guardian maakte voor het onderzoek eerst een week lang gebruik van de Facebook app. De duur van de batterij van zowel de iPhone als een Andoid toestel werd nauwkeurig bijgehouden. Vervolgens werd de Facebook app van het toestel verwijderd en maakte de krant een week lang gebruik van Facebook via de browser. Het verschil in schijfruimte was aanzienlijk, maar het verschil in batterijverbruik was nog verbazingwekkender.

15 tot 20 procent verschil

Het onderzoek liet zien dat de iPhone batterij dagelijks tot  wel 15 procent meer verbruikt wanneer de Facebook app wordt gebruikt. De Android batterij doet het nog slechter. Dit toestel verbruikt tot wel 20 procent meer batterij bij gebruik van de app van Facebook in vergelijking tot het gebruik van Facebook via de browser.

Wat zegt Facebook?

Uiteraard zijn de resultaten met Facebook gedeeld. Deze is niet al te enthousiast over de resultaten. Een woordvoerder van het sociale netwerk heeft dan ook beloofd verder onderzoek te starten naar deze resultaten.

We nemen het voor lief

Natuurlijk, een lege batterij is erg vervelend. De accu van de smartphone zou langer mee kunnen gaan. Je hoeft alleen maar je Facebook app te verwijderen. Toch hebben we dit niet over voor 1/5 batterijwinst per dag. Daarvoor is social media gewoonweg te belangrijk!

Leer elk detail van Facebook kennen!

Natuurlijk zijn er nog veel meer leuke weetjes over Facebook, en vooral, er zijn nog veel meer trucjes om er ook echt succes uit te halen. Wil jij precies weten hoe je dat doet? Dan ga jij natuurlijk voor onze Facebook training!