Facebook activeert Safety Check-functie in Brussel

Vanochtend werd Brussel getroffen door een terreuraanslag. In de media en op social media is hier vandaag voldoende over te vinden. Veel mensen willen gelijk weten of hun vrienden en/of familieleden uit Brussel veilig zijn. Facebook activeerde daarom vanochtend de Safety Check-functie. Via deze functie kunnen mensen uit het rampengebied laten weten dat ze veilig zijn.

Facebook Safety Check

Sinds oktober 2014 heeft Facebook deze functie en, gelukkig, wordt deze maar zelden gebruikt. Via de veiligheidscheck kun je aangeven dat je veilig bent of dat je niet in de buurt van de ramp was. In Nederland en België gebeuren (gelukkig) maar weinig rampen, maar vandaag was duidelijk een moment waarbij de veiligheidscheck ingezet kon worden!

Veiligheidscheck facebook

Ingezet bij eerdere rampen

De Facebook Safety Check is de afgelopen maanden zes keer eerder gebruikt. Zoals bij de overstromingen in Chennai, de aardbevingen in noordoost-India en in Taiwan en bij aanslagen in Parijs, Nigeria en Ankara.

Vrienden veilig in Brussel?

Wil je weten of jouw vrienden veilig zijn in Brussel? Ga dan naar: www.facebook.com/brusselsexplosions-march2016, daar zie je de actuele situatie. Via de website van het Rode Kruis kun je ook aangeven of je veilig bent: ikbenveilig.rodekruis.nl.

brussel safety check facebook