Eindeloze mogelijkheden met een drone!

Ik ben altijd op zoek naar nieuwe gave gadgets om nog mooiere video’s te maken en in te spelen op de behoefte van klanten. Sinds kort heb ik een nieuw speeltje, een drone! Met deze drone is het kinderlijk eenvoudig om de meest prachtige foto’s en video’s te maken van huizen, kastelen, golfbanen en ga zo maar door! De mogelijkheden zijn eindeloos!

Wat kun je met een drone?

Onder deze drone hangt een 14 mp HD camera waarmee je prachtige foto’s en video’s kunt maken. Binnen een minuut hangt de drone op 100 meter in de lucht en kun je live vanaf de grond meekijken naar wat de camera ziet. Zo kun je dus als klant direct zien welke foto’s en video’s er worden genomen! Zo heb ik al voor Golfclub De Dorpswaard een prachtige video gemaakt.

Hoe werkt een drone?

Ben je benieuwd naar hoe een mijn drone precies werkt? In deze video geef ik een korte demonstratie.

Mag je zomaar vliegen?

Nederland is het land van de regels, dus ook rondom drones / modelvliegtuigen zijn er (te strenge) regels. Kortweg komt het erop neer dat je niet boven mensen en woonwijken mag vliegen en niet hoger dan 140 meter. Deze regels gelden voor hobbymatige en zakelijke vliegers. Ga je zakelijk / professioneel vliegen met een drone, dan moet je een vergunningentraject door van een jaar á 12.000 euro. Er zijn 6 bedrijven in Nederland die die vergunning hebben en ruim 200 bedrijven die enkel ‘hobbymatig’ vliegen.

En over privacy…

Het maken van foto’s vanuit de lucht is sinds 1-6-2013 toegestaan voor iedereen zonder vergunning. Lees hier een bericht op Nu.nl of zie het artikel in de Staatscourant.