Een goed ingericht bureau verhoogt je productiviteit

Clean desk

Er zijn veel manieren om je productiviteit te verhogen. Zo helpt een powernap van 15 tot maximaal 20 minuten en ook het strekken van de benen op zijn tijd draagt bij aan een goede productiviteit. Er zijn zelfs apps die je helpen je productiviteit te verhogen. Wat veel mensen niet weten is dat het bureau waaraan gewerkt wordt ook een belangrijke rol speelt in je productiviteit.

Werkomgeving bepaalt productiviteit

Onderzoek wijst uit dat je productiever bent als je bureau goed is ingericht. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je werkplek perfect bij jou past en dat je je er prettig voelt. Dit zorgt voor meer productiviteit gedurende de dag. Wij geven je 5 tips om meer productiviteit te halen uit je werkplek.

1. Hou het georganiseerd

Heb je altijd een stapel papieren op je bureau liggen? Slingeren er overal paperclips rond en zijn post-its jouw favoriete ‘accessoire’? Dan ziet jouw bureau er waarschijnlijk erg rommelig en ongeorganiseerd uit. Dit werkt je productiviteit tegen. Ruim je bureau aan het einde van de werkdag netjes op, zodat je de volgende werkdag aan een nette en schone werkplek begint.

2. Zorg voor de juiste zithouding

Je zithouding is heel belangrijk. Kijk jij erg omhoog of omlaag naar je scherm? Dan zit je niet op de juiste hoogte. Kijk eens recht vooruit om te bepalen of je op een gezonde hoogte zit. Zie je precies de bovenkant van je computerscherm? Dan zit je goed. Zie je het scherm of kijk je boven het scherm? Dan moet je de zithoogte aanpassen.

Je onderarmen, polsen en handen horen in een rechte lijn met de vloer te liggen, dus let hier ook goed op. Zit je onderuitgezakt? Dan krijg je snel last van klachten die je uit je focus halen. Dus, zorg voor een ergonomische stoel en creëer de juiste zithouding voor een optimale productiviteit.

3. Beluister je favoriete muziek

Ligt jouw werkplek tussen de werkplekken van anderen? Dan word je snel afgeleid door geluiden van je collega’s. Je hoort tikken op het toetsenbord, pingeltjes van smartphones, het klikken van pennen, telefoongesprekken.. Geluiden hebben een grote invloed op de productiviteit en deze invloed kan positief of negatief zijn. Je kunt je voorstellen dat geluiden van collega’s je werktempo niet erg boosten. Gebruik oortjes of een koptelefoon om naar je favoriete muziek te luisteren en je merkt direct dat je productiever wordt.

Muziek luisteren tijdens werk

4. Een werkplek bij het raam

Is het mogelijk om jouw bureau voor of naast een raam te zetten? Doe dit dan zeker, want het boost je productiviteit. Je kunt het raam openzetten om even een frisse neus te halen. Daarnaast draagt natuurlijk licht, dus daglicht, ook bij aan het verbeteren van je productiviteit, en je kunt regelmatig even uit het raam turen om je ogen wat rust te gunnen.

5. Kies voor groen!

Groen is de juiste kleur voor een werkplek. Je kunt je werkplek groener, en dus natuurlijker, maken met planten. Het is bewezen dat planten bijdragen aan een gezonde omgeving. Daarnaast zorgt het ‘natuurgevoel’ voor extra productiviteit. Kan of mag je geen planten op je werkplek? Dan helpen afbeeldingen, zoals schilderijen, van de natuur ook. Maak je werkplek zo groen en natuurlijk mogelijk om van een optimale productiviteit te genieten.

Social media uitbesteden

Wil je je productiviteit verhogen? Besteed dan je social media uit. Bekijk onze socialmedia-pakketten en neem vrijblijvend contact met ons op.