Ed Sheeran stopt met social media, slim of niet?

Zondag 13 december.. een zwarte dag voor alle fans van Ed Sheeran. De 24-jarige Britse zanger eindigde de week met een bericht op social media dat hij social media voorlopig gaat verlaten. Op Instagram laat hij weten dat hij het gevoel krijgt de wereld alleen nog te ervaren via een schermpje, en daar heeft hij genoeg van. Hij heeft dan ook besloten voor onbepaalde tijd afscheid te nemen van zijn accounts op Twitter, Facebook en Instagram.

Een slimme zet of niet?

Ed Sheeran zal zijn afscheid van social media op het persoonlijke vlak waarschijnlijk een smart move vinden, maar met het oog op zijn carrière is het een stuk minder handig. Natuurlijk kan hij even genieten van rust om, zoals hij zelf aangeeft, de wereld weer eens met eigen ogen te zien in plaats van door een touchscreen. Echter, hij loopt risico dat de rust blijft als hij weer terugkeert op social media. Het zal hem toch heel wat fans gaan kosten.

Miljoenen fans

Bijna 14 miljoen likers op Facebook, zo’n 16 miljoen followers op Twitter en circa 5,5 miljoen aanhangers op Instagram worden door Ed Sheeran achtergelaten. Natuurlijk zijn de fans nu zwaar teleurgesteld, maar het zal waarschijnlijk niet lang duren voor zij een andere idool hebben gevonden die wel regelmatig leuke nieuwtjes deelt. Het gaat immers om het ‘echte’ contact met de beroemdheid, en wanneer dit wegvalt, dan is het gauw over met de pret. Nog niet te spreken over de enorme publiciteit die Ed nu wel op zijn buik kan schrijven.

Ben jij nog lang niet klaar met social media, maar zoek jij juist naar manieren om er optimaal voordeel uit te halen? Wij bieden een social media training voor ieder sociale netwerk. Pak jij de kans die Ed Sheeran laat liggen?