Domineer de markt: 7 strategische tips

Concurrenten; daar krijgen we er steeds meer van! Zonder concurrentie zou het al snel saai worden in ondernemersland, maar een teveel aan concurrentie kan je ook de kop kosten als je het niet slim genoeg aanpakt. Hoe domineer je dan de markt?

Haal de concurrent onderuit

Concurrenten zullen geen mogelijkheid laten liggen om je klanten af te pakken. Het is daarom nodig om slim te werk te gaan en de concurrent te tackelen voordat deze ook maar 1 cent onder je neus vandaan grist. Wij geven je 7 gouden tips:

1. Hou het lekker fris

Een frisse wind door het bedrijf laten waaien is nooit verkeerd. Als je de concurrent een stap voor wilt blijven, dan moet je ervoor zorgen dat deze frisse wind altijd blaast! Volg ontwikkelingen in de markt op de voet en doe er direct iets mee. Brainstorm met je klanten en zoek een goede coach.

2. Loop niet achter de concurrent aan

Als je teveel let op wat je belangrijkste concurrenten doen, dan vergeet je je te richten op waar jouw bedrijf uniek in is. Wanneer jij alle aandacht besteed aan wat voor jouw bedrijf uniek, belangrijk en succesvol is, dan is de concurrent helemaal niet zo interessant meer, ook voor klanten niet.

3. Bescherming

Bescherm, indien mogelijk, (bijna) alles wat je hebt; je handelsnaam, je merknaam, je producten, je diensten. Als een concurrent jouw werk zo goed vindt dat deze het ongevraagd overneemt, dan heb je recht op een schadevergoeding.

4. Eet je dik!

Spreekwoordelijk dan. Het is belangrijk dat je blijft groeien, en snel ook! Investeer in de groei van je onderneming en zorg ervoor dat jij harder groeit dan je concurrent.

5. Promoot je topper

Iedere onderneming blinkt uit in iets. Het ene product is beter dan het andere. Kies jouw beste product en leg je focus hier voortdurend op. Zo weten klanten dat jij de beste bent en gaan ze ervan uit dat je ook op de andere vlakken de beste keuze bent.

6. Het is je gegund

De gunfactor speelt een grote rol. Als jij ervoor zorgt dat jouw gunfactor hoger ligt dan bij de concurrent, dan zit je gebakken. Vriendelijkheid, kwaliteit en een optimale service mogen niet ontbreken.

7. Zet social media snel in

Social media is ideaal om je nieuwste innovaties per direct te introduceren op grote schaal. Maak hier optimaal gebruik van en wees je concurrent voor.

Training op maat

Wil jij weten hoe jij optimaal gebruik maakt van social media om met kop en schouders boven je concurrenten uit te steken? Volg dan eens een social media training!