Dit is waarom Mark Zuckerberg altijd hetzelfde t-shirt draagt

Mark Zuckerberg is één van de succesvolste jonge ondernemers. Maar als je ‘m ziet op tv of internet, zou je dat niet zeggen. Of juist wel?

Dag in dag uit hetzelfde grijze T-shirt

Heel veel meer valt er niet te zeggen over de mode-ideeën van Zuckerberg, de oprichter van Facebook. Des te meer over al zijn andere principes, denkbeelden en idealen. En precies hierin zit ‘m de crux! Laatst vroeg een journalist de 30-jarige CEO waarom hij ’s morgens steeds hetzelfde shirt aantrekt. De kern van zijn antwoord: om niet dagelijks bezig te hoeven zijn met onbelangrijke beslissingen. Oftewel om alle tijd te hebben voor zaken die er wél te doen.

Gebruik ook al jouw energie efficiënt!

Directeur, ondernemer of ZZP-er die dit leest, laat dit een eyeopener zijn. Door vaste patronen te creëren voor regelmatig terugkerende ‘plichten’ houd je heel veel tijd over! Zuckerberg is overigens niet de enige. Let eens op Barack Obama in een grijs of blauw pak. En Steve Jobs was uit te tekenen in zijn zwarte coltrui. Psychologen hebben onderzocht dat genieën op meerdere gebieden kiezen voor routine. Denk aan ‘hoe laat ga ik de deur uit’, ‘wanneer kijk ik naar het nieuws, lees ik mijn krant’ en ‘wat eet ik vanavond?’ Als dit soort vragen beantwoord zijn, kun je met de volle 100% aan de slag. Jouw product of dienst mooier, beter en efficiënter maken. Je klanten beter bedienen en nieuwe klanten binnenhalen. Het ligt binnen jouw mogelijkheden. Je kunt er vandaag mee starten!