Dit gebeurt er iedere minuut op internet

Dat internet veel gebruikt wordt door mensen van over de hele wereld zal je waarschijnlijk niet verbazen. Maar als de statistieken dan even op een rijtje worden gezet is het wel even schrikken. Dat er per minuut 72 uren video geüpload wordt op YouTube (ga maar eens na hoe veel uur video er bekeken wordt in zo’n minuut), dat Twitter gebruikers 277.000 keer een Tweet versturen en dat Amazon 83.000 dollar verdient zou je toch niet zo snel verwachten in zestig seconden.

Iedere minuut giga veel data

Iedere minuut van elke dag worden er dus giga veel data verstuurd via het net. Het is een onophoudelijke stroom van berichten, foto’s en video’s die gedeeld wordt met elkaar. De activiteit van internetgebruikers is ontzettend groot. Hieronder zie je wat er allemaal gebeurt in 60 luttele seconden.

E-mails

E-mail haalt het allerhoogste getal: iedere minuut worden er 204.000.000 e-mails verstuurd! Terwijl jij dus een mailtje naar je collega verstuurd, zullen zo’n 203 miljoen en 999 duizend andere mensen op de wereld op dezelfde verzendknop drukken. Het communiceren via internet is een middel dat bijna niemand meer weg kan denken.

Twitter

Twitter gebruikers twitteren zo’n 277 duizend berichten.

Facebook

Facebook haalt nog grotere getallen: er worden meer dan 2 miljoen berichten gedeeld in een minuut.

Tinder

Grappig om te weten: bij de app Tinder vegen gebruikers per minuut zo’n 416.667 mensen weg op hun scherm.

Whatsapp

Op Whatsapp delen mensen in dezelfde tijd 347,222 foto’s met elkaar.

Youtube

O, en tegelijkertijd komt er 72 uur aan nieuwe video op YouTube.

Pinterest

Pinterest gebruikers pinnen zo’n 3,472 afbeeldingen,

Instagram

Terwijl er op Instagram 216,000 nieuwe foto’s worden gepost.

Google

Iedere minuut worden er 4.000.000 zoekopdrachten gedaan. In de onoverzichtelijkheid van het web (al die content die er per minuut verzonden wordt!) is het niet verbazingwekkend dat er zo’n 4 miljoen mensen per minuut Googelen om de voor hen geschikte informatie ertussenuit te pikken.

Gebruik maken van alle social media activiteit?

Er zijn nu zo’n 2.4 miljard mensen die gebruik maken van internet. Om deze mensen te bereiken kun je allerlei vormen van social media inzetten of beginnen met content marketing. Vraag naar de mogelijkheden en volg een training om zo veel mogelijk uit de internetactiviteiten te halen!