Dit doet een business coach

Een business coach is iemand die gespecialiseerd is in het helpen van mensen met een eigen bedrijf. Zij kunnen helpen met het groeien van je bedrijf, het ontwikkelen van nieuwe diensten, vaardigheden en nog veel meer. Businesscoaching is er in veel soorten en maten en elke business coach kan weer helpen bij andere doelen. Welke business coach geschikt is voor jouw bedrijf en jouw doelen voor de toekomst, hangt dus af van waar jij naar op zoek bent.

Er zijn coaches die kunnen helpen bij bedrijven die net gestart zijn, bedrijven waarbij de mensen over motivatie en mindset willen leren, coaches die helpen bij het zoeken van een geschikte opvolger binnen het bedrijf: het kan allemaal. Bedenk daarom van tevoren goed waar jij naar op zoek bent voor jouw bedrijf.

Helpen bij persoonlijke groei

Eén van de dingen waar een business coach bij kan helpen is persoonlijke groei. De groei van de personen die aan coaching doet staat in veel gevallen voorop. Mensen willen iets leren van de coach en groeien in hun kennen en kunnen. Dit maakt coaching ook zo anders dan consultancy. Een coach kan zeker ook advies geven, maar dit advies is er vaak op gericht zodat jij persoonlijk kunt groeien. Bij consultancy lost de consultant een probleem op voor de klant en bij coaching word jij juist uitgedaagd om de dingen die jij hebt geleerd in de toekomst zelf toe te passen. Wij spraken vorige week met Tibor over de mogelijkheden van business coaching.

Advies krijgen van een coach

Niet iedere coach doet dit. Sommige coaches vinden dat zij enkel moeten helpen bij de persoonlijke ontwikkeling en dat de klant zelf met oplossingen moet komen, nadat zij hebben geleerd hoe zij dit kunnen doen. Andere business coaches geven wel advies én leren hoe jij dit in de toekomst zelf kunt aanpakken. Het ligt er dus maar net aan wat jij zelf fijn vindt en waar jij naar op zoek bent. Het is wel belangrijk dat er tussen deze twee dingen een goede balans wordt gevonden. De coach kan dan dus advies geven en uitleggen waarom dit het beste is, zodat jij dit later ook zelf kunt doen en precies weet hoe dit moet.

Het overzicht verliezen in je bedrijf

Sommige mensen maken dingen in hun hoofd een stuk groter dan dat deze werkelijk zijn. Andere mensen stellen dingen telkens uit, omdat zij denken dit niet te kunnen. Hierdoor kan er binnen een bedrijf het overzicht verloren worden. Het is dan niet meer duidelijk welke taken, projecten en administratieve zaken geregeld moeten worden. Door alle chaos zien zij door de bomen het bos niet meer. Een coach kan helpen om dit overzicht weer terug te krijgen.

Zij vereenvoudigen dingen om zo duidelijk te maken wat er precies gedaan moet worden. Jij kunt hierdoor weer zien wat nou eigenlijk de bedoeling is. Het overzicht komt dan weer terug. Een coach legt ook precies uit hoe dit allemaal moet en hoe het in zijn werking gaat. Op die manier kunnen jullie het in de toekomst zelf regelen.