De nieuwste app: Meerkat

Sinds enkele dagen is de Meerkat app de hype op sociale media. Door de massale aandacht die het kreeg op het SXSW festival, is het momenteel niet weg te denken op de smartphones van social media experts en IT-nerds. Als je er nog niet van gehoord hebt en je denkt dat het hier om de zoveelste versie van een pratende kat gaat, dan heb je het mis. Meerkat is de nieuwste tool in livestreaming. Bedoeld om alle gebeurtenissen in de wereld, real-time/live in beeld te brengen.

Wat is Meerkat precies?

Met Meerkat wordt je zelf online een reporter. Als er iets sensationeel of schokkends in je buurt gebeurt, kun je een link naar je Facebook– of Twittervolgers sturen door simpelweg een status in te geven op de Meerkat app en op de streamknop te klikken. Via de link kunnen je volgers dan zien wat jij ziet via de camera in je telefoon. Natuurlijk worden niet enkel belangrijke evenementen gedeeld, ook dagelijkse dingen, zoals een boterham smeren krijgen plots de spotlight.

Wat is het doel van de app?

De app is erop gericht om de wereld van social media nog te verbreden. Vroeger was het enkel mogelijk om een status te plaatsen op het moment dat er iets gebeurt en achteraf een video te posten. Met Meerkat (en soortgelijke apps) is het mogelijk om mensen te laten realtime iets te volgen. Ja echt real-time, zonder vertraging. De app is er voornamelijk op gericht om de interactie tussen jou en je volgers te vergroten. Want zeg nu zelf, een beeld zegt vaak meer dan duizend woorden.

Bekijk Meerkat stream

Op deze website kun je nu alle livestream zien: meerkatstreams.com

De toekomst van Meerkat

Tot nu toe lijkt Meerkat alles in zijn marge te hebben om uit te groeien tot “the next big thing”. Of dat ook het geval is moet nog blijken. Wat zeker is, is dat de sociale media alleen maar in kracht zal winnen dit jaar. Wil jij meer leren over sociale media en ben je op zoek naar manieren om jouw bedrijf beter te promoten via social media? Volg dan een social media training of neem contact met ons op.