De 70D verdwijnt waar Model 3 meer verschijnt

Iets meer dan een jaar na de introductie van de Tesla S 70D gaat deze alweer verdwijnen. Dit wil zeggen dat de naam gaat veranderen. Op dit moment heb je de keuze uit drie uitvoeringen als je voorkeur uitgaat naar de Tesla S, namelijk de 70D, de 90D en de P90D. Het eerste model komt dus te vervallen, maar geen nood, de Tesla S 75D komt ervoor terug!

Een kleine metamorfose

Eerder al voerde Tesla een correctie uit aan Model X en nu is de 70D aan de beurt. Het gaat in werkelijkheid om een minimetamorfose waar je eigenlijk helemaal niets van ziet. Het is zelfs zo dat mensen die nu een 70D hebben ervoor kunnen kiezen om deze te updaten naar de nieuwe 75D voor een kleine 3.500 euro. De wijziging zit in de software die ervoor gaat zorgen dat de 70D vanzelf een 75D wordt. Er wordt een 75 kWh accu in de 70D gepropt.

Ander Tesla nieuws

Natuurlijk kijken we allemaal uit naar de Model 3. Ja, wij ook! Wij houden dit nieuws dan ook scherp in de gaten. Drie dagen geleden liet Elon Musk weten dat een kleine 5% van de reserveringen van Model 3 wordt geannuleerd. Het zou hierbij gaan om mensen die meer dan twee modellen hebben gereserveerd. Hier werd overigens niet erg positief op gereageerd.

Meer exemplaren van Model 3

Een ander bericht stemde ons vrolijker, namelijk dat de productie van Model 3 wordt opgeschroefd. Er zouden namelijk ‘maar’ 250.000 exemplaren worden geproduceerd in 2018, maar dit is nu omhoog gegooid naar een half miljoen. Dit betekent natuurlijk ook dat de versnelde productie extra kosten met zich mee zal brengen voor Tesla. Naar schatting zal dit het bedrijf ongeveer 1,3 miljard euro gaan kosten (extra!).

Gaat dat wel lukken?

Er moet nog worden bekeken of dit geld ook wel kan worden opgehaald vanuit de markt, zeker nu de kwartaalcijfers hebben uitgewezen dat Tesla bijna dubbel zoveel verlies heeft geleden ten opzichte van het eerste kwartaal van 2015, namelijk van 154 miljoen dollar naar 282 miljoen dollar. Overigens groeide de omzet wel naar 1,15 miljard dollar.