De 6 beste anti-file apps

Kom je vaak te laat op je werk of op zakelijke meetings omdat je wéér in de file staat? Niets is vervelender dan vast staan in het verkeer, zeker als je de druk van de klok voelt. Er zijn nu eenmaal afspraken waar je gewoonweg niet te laat mag komen. Lastig, want het verkeer heb je niet in de hand.

Gebruik een app!

Gelukkig zijn er tegenwoordig ook apps die je kunt gebruiken om de file te vermijden. Zo hoef jij niet meer vast te staan in het verkeer. Dit zijn de 6 beste anti-file apps!

1. ANWB Onderweg

Deze gratis app van de ANWB biedt je de mogelijkheid om je routes in te voeren, zodat er op basis van jouw reguliere route meldingen over files kunnen worden gegeven.

2. RTL Routeradar

Een goede anti-file app die je niet alleen vertelt waar de files te vinden zijn, maar die ook de relatief kleine vertragingen op de weg verwerkt. Daarnaast is buienradar in de RTL Routeradar app verwerkt, wat ook wel handig is voor onderweg. Nadeel is wel dat de app nog niet overal in het land werkt en dat deze (nog) niet te gebruiken is op de iPhone 6.

3. Flitsmeister

Deze app geeft niet alleen aan waar de files staan, maar geeft ook aan of deze stilstaand of (langzaam) rijdend is. Hierdoor is Flitsmeister in staat om te berekenen hoeveel langer je over je route zou doen als je toch besluit deze aan te houden. Ook flitsers en verkeerscontroles worden in deze app weergegeven.

4. Waze

Deze app van Google werkt omdat er duizenden weggebruikers helpen om alles up to date te houden. Hierdoor heb je niet alleen een overzicht van files, maar je hebt ook een overzicht van wegafsluitingen, controles, gevaarlijke situaties, stilstaande voertuigen op de weg, ongevallen, en nog veel meer.

5. VID

Je kunt je op de hoogte laten houden door de Verkeersinformatiedienst, met de VID anti-file app. De app is gemakkelijk en gebruiksvriendelijk, maar daarentegen ook wel een beetje standaard.

6. TimesUpp

Deze app is alleen te gebruiken met een iPhone. Het voordeel van TimesUpp is wel dat deze rekening houdt met jouw persoonlijke planning. Zo krijg je een seintje als het tijd is om in de auto te stappen en wordt er bijvoorbeeld bekeken hoeveel tijd je moet inplannen om een parkeerplek te vinden.

Toch in de file?

Kom je toch weer in de file te staan? Benut je tijd dan goed en ga aan de slag met een zakelijk account op social media. De beste ideeën ontstaan als je niets doet, dus ook in de file! Wil jij weten wat jij nog kunt doen om je social media accounts een boost te geven? Dan is onze social media workshop geen gek idee!