De 4 sterkste punten van Yammer

Yammer is de ideale social business tool voor de meest uiteenlopende ondernemingen. Er wordt wel gedacht dat dit interne netwerk alleen geschikt is voor grote bedrijven met veel medewerkers, maar niets is minder waar. Ook kleine organisaties kunnen veel baat hebben bij het gebruik van Yammer.

4 Redenen om voor Yammer te kiezen

Bedrijven die Yammer al in gebruik hebben kunnen eigenlijk niet meer zonder. Binnen korte tijd kan het interne netwerk al veel voordelen laten zien. Dit zijn de 4 belangrijkste sterke punten van Yammer.

1. Collega’s aanspreken

Yammer is ideaal om de juiste collega aan te spreken zonder te weten waar deze zich bevindt. In bijvoorbeeld een bloembollenbedrijf, waar zich meerdere hallen en koelcellen bevinden, kan het lang duren voor je de juiste collega hebt gevonden om je vraag te stellen of informatie door te geven. Met Yammer wordt de zoektijd bespaard.

2. Betere verhoudingen

Medewerkers kunnen voortdurend met elkaar in contact staan door middel van het laagdrempelige netwerk dat uitsluitend binnen het bedrijf wordt gebruikt. Samenwerking verloopt beter en iedereen leert elkaar beter kennen. Dit zorgt voor betere onderlinge verhoudingen en dus een hogere productiviteit.

3. Een bron van kennis aanmaken

Yammer is ook het ideale netwerk om een bron van informatie en kennis aan te leggen. Iedereen kan kennis en informatie over het bedrijf, de werkzaamheden, processen en meer met elkaar delen. Zo leert iedereen van elkaar en verbreden de medewerkers allemaal hun kennis.

4. Snel het juiste antwoord

Het gebeurt vaker dat medewerkers eerst vijf collega’s iets moeten vragen voordat er een collega gevonden is die het antwoord op de vraag ook daadwerkelijk weet. Dit kost veel tijd. Via Yammer krijg je altijd direct antwoord van de collega die het antwoord op je vraag weet.

Gebruik maken van Yammer?

Yammer is nuttig voor iedere onderneming. Wil jij precies weten wat dit interne sociale netwerk voor jouw onderneming kan betekenen? Met onze Yammer In Company training haal jij er straks het maximale uit.