De 10 mooiste kerstmarkten in Europa!

Begin je ook al echt zin aan de feestdagen te krijgen? Neem dan snel eens een kijkje in één van de volgende Europese steden. Welke het ook zal gaan worden, ze staan allemaal bekend om de sprookjesachtige sfeer die ze elk jaar weten te creëren.

Welke 10 kerstmarkten mag je echt niet missen in 2014?

Welke is nou de allermooiste van Europa? Dat is een vraag die niet zo één, twee drie te beantwoorden is. Hieronder geven wij in ieder geval alvast een selectie van onze kanshebbers.

1. Kerstmarkt in Dortmund

De grootste kerstboom van de wereld is dit jaar te vinden in Dortmund tussen 20 november en 26 december, en zeker een bezoekje waard. Tientallen meters hoog, en gemaakt van bijna 2000 verlichte sparren. Nadat je je ogen uitgekeken hebt naar dit prachtige kunstwerk, kun je je hart ophalen op de kerstmarkt, met meer dan 300 kraampjes.

2. Sfeervol Bonn

Nadat op 1 december het stadhuis omgetoverd wordt tot een grote adventskalender, kan het feest pas echt beginnen. Een groot voordeel is dat het lekker dichtbij is, vanaf Utrecht rijd je het in minder dan 2,5 uur. Bonn organiseert tussen 21 november en 23 december de jaarlijkse kerstmarkt.

3. Genieten in Praag

De oude binnenstad van Praag ziet er werkelijk uit als een plaatje uit een sprookjesboek tussen 29 november en 11 januari. Met meerdere kerstmarkten verspreid door de stad, ademt alles de kerstsfeer.

4. Kerstmarkt in Luik

Luik heeft de oudste en ook meteen de grootste kerstmarkt van onze Zuiderburen. Verwacht wordt dat er ook dit jaar weer ruim anderhalf miljoen bezoekers naar deze mooie stad zullen komen, om langs de meer dan 200 kraampjes te wandelen.

5. Dicht bij huis: Dordrecht

Dordrecht heeft de grootste kerstmarkt van Nederland. Tussen 12 en 14 december kom je hier meer dan 200 kraampjes op de kerstmarkt tegen. Er is ook nog een andere Zuid-Hollandse stad die je zeker niet moet vergeten: tussen 6 december en 4 januari bouwt Rotterdam een eigen kerstfeestje door allerlei kerstactiviteiten door de hele stad te organiseren.

6. Straatsburg in Frankrijk

Deze stad is 5 weken lang in kerstsfeer, met enkele honderden kerstkraampjes en 500 evenementen door de hele stad. De Christkindelsmärik wordt al sinds 1570 hier gevierd en is daarmee de oudste van het land.

7. Winterse sferen in Keulen

Keulen is het prachtige decor van een buitengewoon mooie kerstmarkt. Op minder dan een uurtje rijden van Nederland, is één van mooiste kerstmarkten te vinden onderaan de voet van de prachtige Dom van deze mooie sfeervolle stad.

8. Londen

Voor sommige mensen is Londen onovertroffen als kerststad in Europa maar dan zijn ze waarschijnlijk nog nooit in Birmingham geweest. Van 13 november tot 22 december vindt er dit jaar de Frankfurt Christmas Market plaats.

9. Kerstmarkt in Rijsel

Rijsel is tussen 19 november en 30 december omgetoverd tot een stad met een unieke kerstsfeer. Gelegen net over de Frans-Belgische grens staat Rijsel, of ook wel Lille genaamd garant voor een onovertroffen kerstgevoel.

10. Kerst in Leuven

Leuven werd vorig jaar door een record aantal mensen bezocht, en staat daarmee bekend als een van de gezelligste kerstmarkten van België. Er staan niet alleen een heleboel gezellige kraampjes op deze kerstmarkt, maar er zijn ook genoeg andere activiteiten te doen, zoals bijvoorbeeld een winterbieren parcours.