Criteria voor het kiezen van het juiste toiletpapier voor je bedrijf!

Voor de hygiëne en het welzijn van je medewerkers is een goede structuur van je toiletpapier essentieel. In tegenstelling tot wat men zou denken, is het echter belangrijk om te weten hoe je dat papier kiest dat je gaat gebruiken uit het brede assortiment aan keuzes dat op de markt te vinden is. Wil je weten hoe je het beste toiletpapier voor het bedrijf kiest? Ontdek in dit artikel alle criteria waarmee je rekening moet houden voordat je een bestelling plaatst.

Welke maat toiletpapier moet je kiezen voor je bedrijf?

Voor de keuze van toiletpapier zijn de belangrijkste parameter waarmee je rekening moet houden: het formaat van het papier, de dikte en de toepassing. Het toiletpapier moet immers beantwoorden aan de consumptiegewoonten van de medewerker van je bedrijf, droge handen geven en de inrichting van de sanitaire voorzieningen.

Opgevouwen toiletpapier

Dit is het ideale model toiletpapier voor professionals die zich bezighouden met het milieu. Niet voor niets is het zo ontworpen dat een vel-voor-vel distributie mogelijk is om verspilling te voorkomen en dus papier en geld te besparen. Door voor dit type papier te kiezen, draag je bovendien bij aan het behoud van het milieu en vermijd je ook de ophoping van afval, aangezien er geen karton in dit model zit.

Dit type toiletpapier is dus zeer geschikt voor gebruik in grote bedrijven of wasruimtes waar veel personen komen. Let hierbij op het aantal velletjes.

Toiletpapier op rollen

Vanwege het comfort en de dikte van het papier is dit model erg populair bij particulieren. Er zijn echter grotere modellen toiletpapier voor bedrijven die kunnen worden gebruikt in kleine gebouwen of andere luxe etablissementen die hun bezoekers en werknemers het beste comfort willen bieden. Het is inderdaad een product met een high-end uitstraling, comfortabel en zeer zacht, en bovendien makkelijk op te bergen.

Papier op een spoel

Dit type toiletpapier is verkrijgbaar in verschillende spoelontwerpen van verschillende maten en formaten. Je kunt gemakkelijk datgene vinden dat zich aanpast aan de toiletpapierhouders voor professionals die beschikbaar zijn in de sanitaire voorzieningen.

Bovendien hoef je de sanitaire middelen niet zo vaak bij te vullen als bij bijvoorbeeld opgevouwen papier. Het is zeer zuinig en is ook een goed alternatief voor grote bedrijven met veel doorgang, hotels, restaurants, etc.

Welke toiletpapierhouder in het bedrijf?

Vergeet ook niet om het toilet te voorzien van een hydroalcoholic gel, deze zorgt voor een optimale hygiëne. Nadat het toiletpapier voor het bedrijf is gekozen, is het de beurt aan de houder, wat ook belangrijk is. Afhankelijk van het type toiletpapier dat je kiest, kun je namelijk investeren in een geschikte houder voor meer gebruikscomfort. We onderscheiden daarom:

  • de klassieke houder voor papier op rollen;
  • de mini haspeldispenser voor meer op maat gesneden vellen;
  • de vel-voor-vel dispenser om geld te besparen op uw toiletpapier voor professionals.

Maakt de samenstelling van toiletpapier uit?

Tot slot nog een parameter om rekening mee te houden: de samenstelling van het toiletpapier dat je gaat gebruiken. Er zijn namelijk allerlei soorten op de markt: geparfumeerd, gerecycled, bedrukt, gekleurd, … Dit soort toiletpapier bevat echter vaak heel wat chemicaliën die soms schadelijk zijn voor de gezondheid. Vooral omdat het publiek dit vaak niet weet, omdat het niet op de verpakking staan.

Om dus geen risico’s te nemen voor de gezondheid van je medewerkers en potentiële bezoekers, kun je kiezen voor merken die transparant zijn over de chemische samenstelling van hun toiletpapier of voor pure cellulosewatten die er geen bevatten.