Consistent én actueel blijven op social media? 5 tips!

Consistentie is heel belangrijk op social media. Als je er niet voor zorgt dat je volgers met regelmaat iets van je horen, dan raak je volgers kwijt. Dat is natuurlijk wel het laatste wat je wilt. Daarnaast is het ook belangrijk om actueel te blijven. Oud nieuws scoort niet en afgezaagde posts worden zeker niet gedeeld. De vraag is: hoe blijf je consistent én actueel?

Gebruik onze tips op social media

Zeker wanneer je net begint op social media kan het erg lastig zijn om consistent en actueel te zijn en te blijven voor langere tijd. Veel bedrijven hebben moeite met volhouden, gewoon omdat het best wel wat energie kost. Wij hebben 5 handige tips opgesteld om consistent en actueel te blijven op social media.

1. Dagelijks tijd inplannen

Plan elke dag een moment in de agenda in om met je volgers op social media te communiceren. Het is belangrijk om je te beseffen dat social media twee kanten op gaan. Het is geen eenrichtingsverkeer, van jou naar de doelgroep, maar het gaat om het vinden van interactie en het effectief, aandachtig communiceren met je doelgroep. Dit kost tijd, dus het is verstandig om dagelijks tijd in te plannen voor deze activiteit. Participatie is de sleutel tot een succesvolle strategie.

2. Maak een deellijst

Bepaal wat je kunt delen op social media. Onthoud hierbij dat het niet alleen hoeft te gaan om content die daadwerkelijk van jou afkomstig is. Het kan zelfs heel goed zijn om ook eens content van anderen te delen. Stel een lijst op met zaken die je kunt delen. Denk hierbij aan onderwerpen en inhoud van jezelf, maar noteer ook andere interessante (niet-concurrerende) pagina’s die vaak waardevolle inhoud delen.

3. Noteer je beste ideeën

Vaak krijg je geweldige ideeën op momenten waarop je er eigenlijk net even niks mee kunt. Zo krijgen veel mensen ineens briljante ideeën tijdens een meeting, maar het is niet gepast om tijdens deze vergadering met je social media pagina’s aan de slag te gaan. Noteer daarom alle ideeën die je krijgt, zodat je deze later uit kunt werken. Zo bouw je direct een leuke voorraad met ideeën op voor die momenten waarop je totaal inspiratieloos bent.

4. Maak een infographic

Infographics doen het geweldig op social media. Je kunt consistent en actueel blijven door je meest recente nieuwsbrief om te zetten in een infographic. Pak de meest belangrijke tips, adviezen of andere zaken uit je nieuwsbrief en maak hier een deelbare afbeelding van. Dit verleidt mensen direct om ook je nieuwsbrief nog eens te lezen.

5. Gebruik een RSS-lezer

Het is aan te raden om een goede RSS-lezer te gebruiken, zodat je alles bij de hand hebt om je content eenvoudig te beheren. Je kunt waardevolle informatie eenvoudig vinden en direct delen met je social media volgers. Het bespaart je niet alleen tijd, maar het zorgt er ook voor dat het een stuk makkelijker wordt om goed actief te blijven.

Kom jij altijd social media ideeën te kort?

Veel bedrijven vinden het vooral lastig om consistent te blijven, omdat zij snel last hebben van een gebrek aan inspiratie. Afwisseling in posts is belangrijk, maar als je geen ideeën meer hebt dan houdt het snel op. Dit hoeft niet, want ook hier hebben wij een oplossing voor. Wij hebben het boek ‘101 posts voor op social media’ gepubliceerd, zodat je nooit meer zonder inspiratie hoeft te zitten. Sla het boekje open op een willekeurige pagina en je hebt direct weer leuke, nieuwe ideeën. Je kunt het boek hier bestellen.