ChatGPT 4.0 kan afbeeldingen herkennen met Vison Modus!

In september 2023 kondigde Sam Altman, CEO van OpenAI, de ChatGPT Vision modus aan via het nieuwe visuele model GPT-4V(ision). Een ontwikkeling waarbij de AI-chatbot nu naast tekstuele prompts ook afbeeldingsinputs kan verwerken. Laten we de capaciteiten van ’s werelds favoriete kunstmatige intelligentie nader bekijken, ontdekken we wat de ChatGPT Vison modus ons te bieden heeft. In dit blog nemen we dit met je door!

Wat houdt ChatGPT Vision modus eigenlijk in?

Het is inmiddels vergeleken met de Lens-functie van Google en biedt de mogelijkheid om afbeeldingen te analyseren en hier intelligent (en zelfs conversatiegericht) op te reageren. Dit omvat foto’s, illustraties, logo’s, screenshots van websites en documenten, die allemaal worden herkend en verwerkt. ChatGPT voegt een machine learning benadering toe – het analyseert de inhoud van de afbeelding en trekt hier intelligente conclusies uit.

Het GPT-4V-systeem, ook bekend als GPT-4 met vison, maakt het dus mogelijk om GPT-4 instructies te geven om afbeeldingen te analyseren die door de gebruiker zijn verstrekt. Dit belooft nieuwe interfaces en capaciteiten, het oplossen van nieuwe taken en het bieden van nieuwe ervaringen voor de gebruikers.

Hoe gebruik je ChatGPT Vision Modus?

Om aan de slag te gaan, hoef je alleen maar op de fotoknop te tikken om een afbeelding te maken of te selecteren. Of je nu op iOS of Android bent, tik eerst op de plus-knop. Je kunt ook meerdere afbeeldingen bespreken of ons tekeningtool gebruiken om je assistent te begeleiden.

👉 Maar let op: De Vision functie is niet beschikbaar voor gebruikers van de gratis versie van ChatGPT (nov 2023). Upgrade naar een betaald abonnement, momenteel beschikbaar als ChatGPT Plus en ChatGPT Enterprise, om deze nieuwe feature te kunnen gaan gebruiken.

GPT-4V – Wat brengt het ons?

ChatGPT beperkte zich tot dusver voornamelijk tot tekst, zowel qua input als output. Maar nu zien we multimodale functionaliteit, waarbij het GPT-4 grote taalmodel (LLM) gecombineerd wordt met beeld- en audioneurale netwerken. Hiermee kunnen betalende ChatGPT-gebruikers vragen stellen over elke afbeelding, zoals getoond in een demonstratievideo via de OpenAI-blog.

Deze nieuwe functionaliteit is nu beschikbaar voor gebruikers met een ChatGPT Plus of ChatGPT Enterprise-abonnement. Het is toegankelijk via de browsergebaseerde versie van ChatGPT, evenals de app voor iOS en Android. ChatGPT Vision modus werkt het beste op mobiel, vanwege de ingebouwde camera(‘s) op je apparaat, waarmee je foto’s van je omgeving kunt maken en er vragen over kunt stellen. Maar het werkt even goed op desktop of mobiel voor het uploaden van bestaande afbeeldingen.

Inzetten voor jouw marketing

Stel je de mogelijkheden voor in een marketingcontext. Het analyseren van afbeeldingen van campagnemateriaal, concurrentieverpakkingen of zelfs klantfeedback via afbeeldingen kan worden gestroomlijnd met GPT-4V.

Hier bij TTM Communicatie erkennen we de immense potentie van deze technologie, vooral voor marketing managers zoals jij, die streven naar innovatie en vooruitgang in communicatie- en marketingstrategieën. Het efficiënt interpreteren en implementeren van AI en ML in je strategieën kan een game-changer zijn voor jouw merk of bedrijf!

Ontdek ChatGPT in onze training

Wil je leren hoe je deze geavanceerde tool in jouw marketingstrategie kunt integreren? Meld je aan voor onze ChatGPT training. Wij begeleiden je door de diepe wateren van AI en machine learning, zodat je met vertrouwen deze technologieën kunt toepassen om de visuele communicatie en strategie van je merk te optimaliseren.

Ben je klaar om te duiken in de wereld van geavanceerde visuele AI? Meld je nu aan voor de ChatGPT training en kom alles te weten over ChatGPT!