Bun dropping – dé Instagram nazomertrend van 2016

Instagram wordt helemaal vol geplant met zogenaamde bun droppings. ‘Buns’ zijn knotjes in het haar. Het idee van bun dropping is dat de knot in slow motion los wordt gegooid, waarna het lange haar verschijnt. De kunst is om dit ook nog eens op het ritme van een lekkere beat te doen. Niet makkelijk, maar veel dames gaan de uitdaging aan. Ondernemers hebben deze nieuwe nazomertrend ook al opgemerkt.

Bun dropping?

Heb je nog geen opvallende bun droppings voorbij zien komen op Instagram? Dan heb je waarschijnlijk ook geen idee waar we het over hebben, want het is een splinternieuwe trend die we nog niet eerder hebben gezien. Kijk op Instagram eens onder #bundrop en je krijgt direct een hele collectie mooie voorbeelden.

Afgelopen weekend was ‘Instagram bun dropping weekend’

Viktorija Jukonytė is op dit moment verreweg het meest populair. Deze dame, met lange donkerbruine lokken, weet tot nu toe het best haar haren in slow motion los te gooien op de maat van de muziek. Toch is zij lang niet de enige. Afgelopen weekend is zelfs al hier en daar benoemd tot ‘Instagram bun dropping weekend’, want er werden honderden nieuwe bun drop video’s geplaatst. Inmiddels zijn er al zo’n kleine duizend te vinden op Instagram, en dan mogen we toch wel spreken van een echte Instagram nazomertrend.

Ondernemers zijn er al mee aan de slag

Kappers, drogisterijen, aanbieders van haarproducten en andere professionals die ook maar in de verste verte een linkje kunnen leggen met de lange lokken van de dames zijn al hard aan het werk om deze trend te gebruiken voor promotionele doeleinden. Wat is er beter dan direct inspelen op een nieuwe internationale trend onder jonge dames? Niets dus! Ondernemers liften graag mee op dit succes, en dat is natuurlijk ook niet zo gek. Dit is hét moment voor promotie op Instagram als het om het haar gaat.

Makkelijker inspelen op Instagram trends?

Snel inspelen op Instagram trends, die daadwerkelijk relevant zijn voor je business, levert je veel voordelen op. Maar hoe kan je nu alle trends bijhouden? Ze volgen elkaar immers in rap tempo op als het om Instagram gaat. Wij vertellen je graag meer tijdens onze Instagram training.