Meer volgers? Pas de branding met je verpakkingsmateriaal aan!

Vanaf het moment dat je klant afrekent in je webshop, is die direct benieuwd hoe en wanneer die zijn pakket gaat ontvangen. Ondanks dat die natuurlijk al weet wat erin zit, kan het alsnog voelen alsof die een cadeautje aan het uitpakken is. Door je branding te verbeteren met je verpakkingsmateriaal, zal de verpakking echt een verlengstuk van je bedrijf kunnen worden. We gaan je vertellen hoe je dit kunt bereiken!

Door je verpakkingsmateriaal te voorzien van je social media accounts en QR codes, kunnen mensen je gelijk volgen. Hierdoor krijg je snel meer volgers op je social media accounts. Een kleine aanpassing, maar met veel effect!

Het doel van branding

Het verbeteren van je verpakkingsmateriaal en daarmee je branding, kan verschillende doelen en redenen hebben. Als eerst kun je met een sterke branding het verhaal van je merk vertellen. Denk hierbij aan herkenbare kleuren en een opvallend logo. Mensen zullen nu eenmaal eerder bestellen bij een merk dat ze herkennen, dan bij een onbekend merk. Als de doos ook herkenbaar is, maak je er ook op die manier gratis reclame mee als het pakket onderweg is of als het bij een pakketpunt staat te wachten tot het opgehaald wordt.

Ook kan een mooie verpakking zorgen voor een hogere loyaliteit van je klanten. Als het uitpakken van hun pakketje voelt als een cadeautje, zal de klant de volgende keer weer opnieuw willen bestellen. Hier kan ook een persoonlijke touch van een persoonlijke boodschap, handgeschreven kaartje of een gratis extraatje een groot verschil maken.

Het pakket inpakken

Het versturen van een bestelling begint natuurlijk bij een goede doos. Zorg dat je goede en passende materialen hebt om in te versturen. Verzenddozen bestellen doe je makkelijk online, waar je veel verschillende soorten makkelijk kunt vergelijken. Het beschermen van de producten is hierbij ook zeer belangrijk. Zorg dat de manier van beschermen ook bij jouw bedrijf en merk past. Een bedrijf dat staat voor duurzaamheid, kan dan ook beter kiezen voor duurzaam verpakkingsmateriaal. Zo sluit het helemaal aan.

Verpakking een verlengstuk van je bedrijf

Een verpakking is dus echt een verlengstuk van je bedrijf. Het logo staat mooi op de doos, maar ook de textuur en look is een belangrijk onderdeel hiervan. Bij Superdoos kun je al deze verschillende soorten en afwerkingen bij elkaar vinden.  Hierbij moet je denken aan bijvoorbeeld een glanzende of matte laminering van de doos. Dit geeft direct een luxe gevoel, wat goed bij luxe producten zou passen. Voor een minimalistischer merk is er misschien weer helemaal geen coating nodig. Laat op die manier alles goed bij elkaar aansluiten en maak de verpakking zo echt een verlengstuk van je bedrijf en een cadeautje voor de klant.