Blog beginnen? 5 Tips om een website te laten maken

Blogs hebben in de afgelopen jaren een herintroductie gemaakt in het digitale veld. Hoewel ze natuurlijk nooit verdwenen zijn, hebben ze een tijdje aan populariteit verloren, welke nu meer dan ooit aanwezig is. Bloggen is populair bij particulieren en bedrijven! Dat betekent ook dat je met het huidige aanbod goed moet nadenken om je te kunnen onderscheiden van de rest.

In dit artikel geven wij je 5 tips voor als je gaat beginnen met bloggen! Lees ze door en doe er je voordeel mee!

Tip 1: Oriënteer je goed

Laten we beginnen met “Bezint eer ge begint”. Dat is het aloude adagium wat in de volksmond vaak wordt aangehaald als wijsheid. Dit is namelijk altijd gangbaar en altijd van toepassing. Begin daarom met een gedegen vooronderzoek. Daarbij begin je met de technische kant van je blog. Je blog moet immers ergens gehost worden. Kijk welke partijen er zijn en wat de verschillen zijn in de producten en diensten die ze aanbieden.

Kijk hierbij ook naar de verschillende prijsklassen die er zijn en wat het beste bij jou past. Zo is de ene partij gespecialiseerd in alleen het bouwen van websites, terwijl de ander juist een totaalpakket aanbiedt van diensten en ondersteuning. Je kunt dus bij de één alleen een betaalbare website laten maken, terwijl de ander je een heel pakket van website- en socialmediabeheer aanbiedt.

Tip 2: Bepaal je publiek

Om je website met daarop een blog een succes te laten zijn, moet deze wel goed aansluiten bij je doelgroep. Als je doelgroep niet de hele dag op internet zit, dan zul je een andere strategie moeten inzetten om ze te bereiken. Je zult ze dan actief moeten kunnen bewegen om naar je website te komen, in plaats van dat je ze middels een advertentie met een paar klikken op je blog brengt. Het gebruik van social media is dus zeker aan te raden!

Tip 3: Bepaal je boodschap

Om je blog je publiek ook goed te laten aanspreken, zul je jouw boodschap ook hierop moeten laten aansluiten. Kijkt je publiek liever basketbal dan voetbal, dan heeft een blog over sportkleding minder succes als je hier onderwerpen met betrekking tot voetbal op plaatst. Bepaal vooraf waarover jij wilt gaan schrijven.

Tip 4: Kies je strategie

Je moet ook een gepaste strategie hebben om dit alles bij elkaar aan te laten sluiten, dus dit vereist ook de nodige aandacht. Wil je een blog maken om je online marketingdiensten beter vindbaar te maken? Dan kun je ervoor zorgen dat je beter vindbaar bent op de zoekwoorden ‘website laten maken Den Haag‘ of ‘betaalbare website Den Haag’. Zo kun je door verschillende soorten zoekwoorden die op elkaar lijken, je blog een succes maken.

Tip 5: Teken het uit

Teken uit hoe je het voor je ziet, van de landingspagina, de blogpagina tot de verschillende thema’s. Zo kun je het precies visualiseren en kan de partij met wie je in zee gaat een beter beeld krijgen van wat je verwacht met je blog. Dit zorgt ervoor dat je tevreden bent over het resultaat!

Bloggen is leuk om te doen! Heb je dus een passie voor iets? Begin dan vandaag nog je blog en deel je ervaringen!