Blijf werken aan social media

Social media is als een relatie; je moet eraan blijven werken om het te ontwikkelen en om te voorkomen dat er stilstand of achteruitgang geboekt wordt.

Bedrijven geven te snel op

Ongeveer 13 procent van alle bedrijven beweert dat social media ‘niet werkt’. 4 procent van deze bedrijven heeft social media hierdoor definitief verlaten. De overige ondernemingen hebben een ‘dood profiel’. Zonde! Blijf investeren in social media en je bereikt gegarandeerd succes!

We vragen gewoon teveel

De meeste ondernemers die zich voor het eerst als onderneming vertonen op social media komen meteen met honderden ideeën om het bedrijf succesvol te maken op social media. Fantastisch natuurlijk, ware het niet dat daar ook direct het idee bij komt kijken dat succes binnen een dag geboekt is. Zo makkelijk is het (helaas) niet. Iedere onderneming kan succes halen uit social media, maar hier gaat wel tijd overheen. Dit tijd moet je het dan ook gunnen.

Successen van ondernemingen

Steeds meer ondernemingen wagen de stap naar social media. Bijna 80 procent van de Nederlandse bedrijven is te vinden op één of meerdere sociale netwerken. Weer een kleine 80 procent van deze aanwezige ondernemingen heeft een eigen social media team of besteedt social media uit aan een professional. 20 procent van de bedrijven haalt nieuw personeel binnen via social media en ongeveer 14 procent haalt klanten binnen via social media. Kortom, ondernemingen kunnen echt succesvol zijn op social media.

Blijf investeren

Je bedrijf is waarschijnlijk ook niet op één dag gebouwd, en je offline succes ook niet. Waarom zou je online succes dan wel binnen een dag opgebouwd zijn? Neem er de tijd voor en zorg dat je optimaal op de hoogte bent van de technieken en strategieën die je op social media toe kan passen. Volg bijvoorbeeld eens een social media workshop of plan eens een in-company Facebook training. Je zult zien dat je ogen steeds verder open gaan als het om social media gaat. Ook jij kan je onderneming succesvol maken op social media, en wij helpen je natuurlijk graag!