Binnenkort nieuwe Twitter-profielen!

Twitter geeft iedereen binnenkort nieuwe profielen! Alle nieuwe Twitteraccounts hebben het nieuwe profiel al en ook sommige beroemdheden zijn al over: vanaf nu heeft iedereen een meer Facebook-achtig profiel. In dit profiel is ruimte voor een grote brede header en ook de tijdlijn eronder is wat aangepast.

Twitterprofiel verandert

De Twitterprofielen van iedereen zullen dus gaan veranderen. Er is al een test geweest en langzaamaan wil Twitter alle gebruikers het nieuwe profiel gaan geven. De veranderingen zorgen ervoor dat profielen persoonlijker worden meer gaan zeggen over de gebruiker. Dit gebeurt onder andere door de grote header met een persoonlijke foto.

Tijdlijn op je profiel

Naast een header wordt de tijdlijn van je profiel ook iets aangepast. Iedereen kan zelf een aantal berichten “pinnen” waarvan hij of zij vindt dat deze belangrijk is of symbool staat van hetgene dat je uit wil dragen. Daarnaast verschijnen belangrijke Tweets groter. Belangrijker wil zeggen dat op dit Twitterberichtje veel gereageerd is, vaak geretweet is of veel als favoriet gekenmerkt is. Gelukkig staat de tijdlijn nog wel onder elkaar, waardoor het overzichtelijk blijft.

Bezoekers opties

Ook de bezoekers van je profiel krijgen nieuwe opties. Zij kunnen aangeven welk soort Tweets zij vooral willen zien. Die met foto’s, reply’s, retweets, of juist niet. Reply’s zeggen soms meer over het leven van ander en het is best begrijpelijk dat je hier misschien niet in bent geïnteresseerd.  Zo kan iedereen specifiek kijken naar de Tweets waar ze interesse in hebben.

Twitter verandert, wat nu?

Bent u bang de weg kwijt te raken nu Twitter opeens verandert? Heeft u meer vertrouwen nodig om Twitter (zakelijk) te gebruiken? Twijfel dan niet om contact op te nemen voor hulp of bekijk onze Twitter training eens.

nieuw twitter profiel