Betaalpagina maken mét een online academy in één systeem

Veel ondernemers zijn op zoek naar manieren om hun kennis online te verkopen. Een goede betaalpagina die je eenvoudig kan maken is dan een oplossing. Maar als kennis ondernemer wil je niet iedere keer handmatig bij een verkoop inlogcodes sturen van je online training. Ook wil je niet dat je e-book door iedereen ingezien kan worden, het moet wel in een beveiligde academy staan.

Met het online academy platform Skillba heb je betaalpagina’s én een online academy in één! Ideaal voor ondernemers die willen groeien!

Gebruiksvriendelijke betaalpagina

Bij het uitbouwen van jouw succesvolle online academy, is de rol van een efficiënte en gebruiksvriendelijke betaalpagina cruciaal. Een geïntegreerd systeem dat jouw leersite en betaalpagina naadloos verbindt, zal jouw conversieratio verbeteren. Ook zorgt het voor een betere leerervaring van jouw studenten. In dit blogartikel vertellen wij je hoe je een betaalpagina kunt maken en deze kunt integreren met je online academy in één systeem met Skillba.

Goed ontworpen betaalpagina

Het belang van een betaalpagina moet niet worden onderschat. Een onduidelijke of gecompliceerde betaalpagina kan leiden tot het verlies van potentiële studenten. Terwijl een goed ontworpen en gemakkelijk te gebruiken betaalpagina de kans op conversie kan vergroten. Bij het ontwerpen van jouw betaalpagina moet je denken aan functionaliteit, gebruiksgemak en veiligheid van transacties.

Jouw betaalpagina creëren met Skillba

Skillba is ontworpen om het gemakkelijk voor jou te maken om een betaalpagina te creëren en deze te integreren met jouw online academy. Hier volgen enkele stappen om je te helpen op weg.

  1. Jouw cursusaanbod creëren: De eerste stap bij het opzetten van jouw betaalpagina is het definiëren van wat je gaat aanbieden. Dit kunnen individuele cursussen zijn, bundels van cursussen of zelfs abonnementen voor toegang tot jouw academy op de lange termijn.
  2. Jouw prijzen instellen: Met Skillba kun je gemakkelijk de prijzen instellen voor jouw cursusaanbod. Je kunt ook kortingen en promoties aanbieden om nieuwe studenten aan te trekken.
  3. Jouw betaalmethoden configureren: Skillba werkt met Mollie, gewoon makkelijk, goedkoop en betrouwbaar. Geen ingewikkelde instellingen zoals met Stipe. Zo kun je zonder problemen verschillende betaalmethoden, waaronder creditcards, PayPal, iDEAL, en meer aanbieden. Het is belangrijk om een variëteit aan betaalopties aan te bieden zodat jouw studenten kunnen kiezen voor de methode die voor hen het gemakkelijkst is.
  4. Jouw betaalpagina personaliseren: Met Skillba kun je jouw betaalpagina aanpassen aan jouw merk en huisstijl. Dit helpt om vertrouwen op te bouwen bij jouw studenten en zorgt voor een consistente ervaring op jouw gehele platform.
  5. De betaalpagina integreren met jouw online academy: Tenslotte, met Skillba kun je jouw betaalpagina naadloos integreren met jouw online academy. Dit betekent dat jouw studenten gemakkelijk kunnen betalen en direct toegang krijgen tot de cursussen waarvoor ze zich hebben aangemeld, allemaal binnen hetzelfde platform.

BTW berekening op de afrekenpagina

Er zijn een hoop betaalpagina aanbieders die aan de voorkant doen alsof ze alles goed hebben geregeld, maar de praktijk is anders. Bij het bepalen van de BTW op jouw producten worden er veel fouten gemaakt. Een BTW nummer moet bij online producten overeen komen met het adres van de B2B klant, zo ja, dan mag er 0% geheven worden, zo niet, dan is het het BTW bedrag van dat land op de betaalpagina komen.

Hier gaat het vaak mis. Jij verkoopt een product, met het verkeerde BTW bedrag en vervolgens loop je de kans op een naheffing van de Belastingdienst. Ook kun je een boete krijgen. Een hoop betaalpagina aanbieders hebben geen tijd en geld gestoken in deze BTW controle. Bij Skillba hebben wij dit wél gedaan. Ons systeem heeft diverse controle punten om altijd het juiste BTW bedrag te hanteren conform de Europese belasting wetgeving.

Ga nu aan de slag

Het creëren van een betaalpagina en het integreren daarvan met jouw online academy kan een ontmoedigende taak lijken. Maar met een platform als Skillba is dit proces gestroomlijnd en intuïtief. Door een geïntegreerd systeem te gebruiken, kun je jouw conversieratio verhogen, jouw administratieve taken verminderen en een betere ervaring bieden aan jouw studenten. Ik hoop dat deze gids jou op weg helpt naar het succes van jouw online academy.