De beste tijdstippen voor social media

We hebben al vaker aandacht besteed aan het feit dat het aan te raden is om na te denken over de tijdstippen waarop je zaken op social media plaatst. Het spreekt voor zich dat een post overdag het beter zal doen dan een post die in de nacht geplaatst wordt. Toch is een dag nog vrij lang en is het soms moeilijk voor ondernemers om de juiste tijdstippen voor social media te bepalen.

Op welke tijdstippen ga je waar posten op social media?

Het is niet makkelijk aan te geven op welke tijdstippen je het best kunt posten op alle social media, want het ene sociale netwerk is het andere niet. Op LinkedIn moet je weer met andere zaken rekening houden dan bijvoorbeeld op Pinterest. Wij hebben voor je uitgezocht op welke tijdstippen je het best op welke social media kunt posten. Daarnaast geven we je ook wat inzicht in wanneer je juist niet moet posten op de diverse sociale netwerken.

Wanneer posten op LinkedIn?

Op LinkedIn heb je te maken met professionals die veelal overdag aan het werk zijn. Het is het best om een update te plaatsen voordat de grote menigte begint met werken, of vlak nadat de meeste werkdagen ten einde zijn gekomen. Dit wil zeggen dat je het best op LinkedIn actief kunt zijn in de ochtend tussen 07.00 en 08.30 uur en in de middag tussen 17.00 en 18.00 uur voor het grootste bereik. De tijd tussen 09.00 en 17.00 uur kun je beter niet gebruiken om een update op LinkedIn te plaatsen.

Wanneer actief op Twitter?

Verreweg de meeste mensen die actief zijn op Twitter zijn het meest actief in de middaguren. Twitter wordt in de avonden aanzienlijk minder gebruikt. De slechtste tijd om actief te posten op Twitter is de tijd tussen 20.00 en 08.00 uur. In de middag kun je zeker een goed bereik hebben. Het beste bereik op Twitter heb je tussen 13.00 en 15.00 uur.

Wanneer posten op Facebook?

Facebook is een sociaal netwerk dat altijd ‘leeft’. Wanneer je een groot bereik wilt hebben op Facebook, dan hoef je niet direct een vast tijdstip aan te houden, want eigenlijk is het er altijd druk genoeg om een breed publiek aan te kunnen spreken. Het best is het om op Facebook te posten tussen 06.00 en 08.00 uur en tussen 14.00 en 17.00 uur. Door deze blokken aan te houden kun je meerdere doelgroepen aanspreken, zoals de werkende personen en de scholieren, bijvoorbeeld. De slechtste tijd om op Facebook te posten is tussen 22.00 en 04.00 uur.

Wanneer pinnen op Pinterest?

Pinterest draait toch wel om de creatieve geesten. Deze zijn het meest actief in de middag en de avond. Wanneer je een zo breed mogelijk publiek wilt bereiken op Pinterest in de middag, dan kun je het best pinnen tussen 14.00 en 16.00 uur. Ga je voor de avond, dan kun je het best actief zijn tussen 20.00 en 23.00 uur. Pinnen tussen 01.00 en 07.00 uur is het minst effectief en ook pinnen tussen 17.00 en 19.00 uur is niet aan te raden.

Meer leren over social media?

Social media is een breed begrip en de wereld van social media is groeiende. Wil jij echt alles weten over social media en over hoe je de sociale netwerken het best voor jouw onderneming kunt laten werken? Volg dan eens een social media training!