Beste tijd om een blog te publiceren is…

blog schrijvenOp welk moment van de dag zijn je blog publicaties het meest effectief? Social media specialist Dan Zarella zocht het uit door heel veel bezoekers data te verzamelen en kwam tot de conclusie dat blog publicaties het meeste effect hebben tussen 06:00 uur en 09:00 uur in de ochtend. Is dit een regel die ook opgaat voor de lezers van jouw blog?

Roddels in de morgen en recepten in de avond?

Uit Zarella’s onderzoek bleek dat blog bezoekers zowel bij het klikken van links, het geven van reacties en het bekijken van blog pagina’s het meest actief waren in de bovenstaande tijdsperiode. Een reden hiervoor zou kunnen zijn dat mensen, voor of onderweg naar werk, graag nog even de laatste blog nieuwtjes doornemen. Het onderwerp van je blog kan hier een belangrijke rol in spelen.

Wanneer je bijvoorbeeld publiceert over de laatste showbizz roddels kunnen de gegevens van Dan Zarella best van toepassing zijn op je blog. Men wil graag op de hoogte zijn van de laatste roddels en die delen met vrienden of collega’s. Wanneer je bijvoorbeeld een blog hebt over koken kan het zijn dat je meer bezoekers in de namiddag trekt. Die zijn dan waarschijnlijk opzoek zijn naar lekkere recepten voor het avondeten.

Meten is weten

Hoewel het onderzoek van Dan Zarella een goed beeld geeft over de beste publicatie tijd dien je zelf ook onderzoek te blijven doen. De statistieken voor jouw blog kunnen heel andere pieken aangeven. Het is verstandig om rekening te houden met die pieken want dat zijn waarschijnlijk de beste momenten om een blog te publiceren. Probeer tevens meer te weten te komen over je bezoekers door ze vragen te stellen en ze te motiveren om te reageren op je blog publicaties.

Bekijk hier meer uitkomsten van het onderzoek.