De beste smartphone voor ondernemers: hier moet je op letten!

Goede bereikbaarheid is belangrijker dan ooit tevoren voor ondernemers. De consument is het gewend om 24/7 met de buitenwereld in contact te staan. Zo ook met bedrijven. Ze kunnen met hun hulpvragen overal terecht. Zodra dit bij jouw bedrijf niet het geval is, loop je dus al direct een paar passen achter de rest aan.

Als we denken aan goede bereikbaarheid, dan denken we bijvoorbeeld aan een chatfunctie op de website, een mailadres, maar ook aan telefonische bereikbaarheid. Dat betekent in de meeste gevallen ook dat er een zakelijke smartphone gekocht moet worden. Een aparte telefoon speciaal voor zakelijke contacten.

Zakelijke telefoon

Het voordeel van een zakelijke telefoon, is dat je alle kosten gewoon mag opvoeren als bedrijfskosten. Sta jij op het punt om een zakelijke smartphone te kopen? Maar heb je geen idee voor welke telefoon je moet kiezen? Er zijn een aantal factoren die van belang zijn. Hier vind je de belangrijkste punten om je op weg te helpen.

1. Betrouwbaar

Allereerst is het belangrijk om voor een betrouwbaar merk te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een iphone 12. De producten van Apple worden altijd geprijsd om hun kwaliteit en hoge betrouwbaarheid. Laat dat nu net zijn wat je nodig hebt als ondernemer. Je moet er immers niet aan denken dat de telefoon plotseling uitvalt terwijl jij een levensveranderend telefoontje pleegt. Je moet van de telefoon op aan kunnen.

2. Budget

Ben je pas als ondernemer gestart en wil je een zakelijke telefoon kopen? Dan is de kans groot dat je een niet al te groot budget hebt. Toch is het wel belangrijk om een betrouwbare telefoon aan te schaffen. Maar hoe pak je dit dan aan?

Het is slim om voor oudere modellen van bekende merken te kiezen. Elk najaar worden traditiegetrouw de nieuwste producten gelanceerd. Op dat moment worden de voorgaande toestellen in prijs verlaagd. Hoe ouder het model, hoe goedkoper deze wordt. Een iphone 12 zwart is tegenwoordig heel betaalbaar, terwijl deze nauwelijks onder doet voor de nieuwere versies. Door een ouder model te kiezen, kun je dus eenvoudig veel geld besparen en toch over een kwalitatieve smartphone beschikken.

3. Goede camera

Houd ook zeker rekening met de kwaliteit van de camera. Helemaal wanneer je van plan bent om voor het werk foto’s te maken. Bijvoorbeeld voor het updaten van je social media accounts. Hoe mooi is het om bijvoorbeeld zelfgemaakte foto’s van achter de schermen te delen? Waarmee je jouw volgers meeneemt in het productieproces of hoe het er bij jou op kantoor aan toe gaat? Dit is een goede manier om niet alleen meer volgers te trekken, maar ook de persoonlijke kant van het bedrijf te benadrukken. Dit is een bewezen effectieve marketingtool.

Maar hier moeten we wel een kleine kanttekening bij plaatsen. Het succes van deze methode valt of staat namelijk wel met de kwaliteit van de foto’s. Daarom is het belangrijk om in een goede camera te investeren. De meeste smartphones worden hier tegenwoordig gelukkig standaard mee uitgerust, maar er zijn wel duidelijke verschillen te zien. Let hier goed op.

Een telefoon is onmisbaar

Goede bereikbaarheid is essentieel voor ondernemers in een wereld waar consumenten 24/7 verbonden zijn. Een zakelijke smartphone is een slimme investering, waarbij kosten als bedrijfskosten opgevoerd kunnen worden. Bij de keuze van een telefoon zijn betrouwbaarheid, budget en camera kwaliteit cruciaal. Betrouwbare merken zoals Apple bieden kwaliteit, en oudere modellen kunnen budgetvriendelijk zijn. Een goede camera versterkt marketing door kwalitatieve foto’s voor sociale media. Zo blijven bedrijven competitief en persoonlijk in de digitale markt.