Beste boekhoudsoftware voor bedrijven in 2022

Het bijhouden van je boekhouding in Excel kan vandaag de dag niet niet meer. Eigenaren van kleine bedrijven maken steeds meer gebruik van boekhoudsoftware. Ze kunnen hiervan optimaal profiteren, want het helpt hen debiteuren en crediteuren bij te houden, een duidelijk inzicht te krijgen in hun winstgevendheid en voorbereid te zijn op de belastingaanslagen.

In de wereld van boekhoudsoftware is een klein bedrijf een bedrijf dat kant-en-klare software kan gebruiken zonder uitgebreide aanpassingen. Naarmate een bedrijf groeit, worden de boekhoud behoeften complexer en is er vaak een aangepast ERP-systeem (Enterprise Resource Planning) nodig. In dit blog nemen we enkele boekhoudsoftware programma’s door.

QuickBooks Online

QuickBooks Online is de beste algemene boekhoudsoftware voor kleine bedrijven die zijn beoordeeld. Niet alleen gebruiken de meeste boekhoud professionals voor kleine bedrijven QuickBooks Online, maar er zijn ook eindeloze online training bronnen en forums om ondersteuning te krijgen wanneer dat nodig is. Alle boekhoudfuncties zijn gemakkelijk toegankelijk op één hoofd dashboard, waardoor de boekhouding vloeiender en efficiënter wordt.

Xero boekhoudsoftware

Xero is de beste in onze recensie voor micro-ondernemingen die op zoek zijn naar zeer eenvoudige boekhoudsoftware. Deze software heeft een schone interface en kan ook volledig worden geïntegreerd met een externe salarisadministratie. Bedrijven kunnen online betalingen van klanten innen via Xero’s integratie met Stripe en GoCardless.

Freshbook

De meest cruciale boekhoud behoefte voor de meeste servicegerichte bedrijven is facturering. FreshBooks biedt meer aanpassingen voor facturering in vergelijking met andere boekhoudsoftware. De primaire functie is het verzenden, ontvangen, afdrukken en betalen van facturen, maar het kan ook zorgen voor de basisboekhouden behoeften van een bedrijf. Deze boekhoudsoftware maakt het voor servicegerichte bedrijven gemakkelijker om voorstellen te sturen en de tijd op projecten bij te houden en betalingen te ontvangen.

Logic4

De volledige boekhouding voor jouw organisatie door een accountant laten verzorgen? Dat kan, maar is niet nodig. Met de functies voor boekhouding in het ERP & webshop softwarepakket van Logic4 wordt het namelijk een fluitje van een cent.

Bankafschriften inlezen, betalingen klaarzetten, de btw-aangifte doen: de bedrijfssoftware maakt voor zoveel mogelijk financiële handelingen automatische boekingen aan. Natuurlijk kan jouw accountant voor de belangrijke zaken (zoals de jaarrekening) in de software meekijken, rechtstreeks of via een koppeling met het pakket van het accountantskantoor. Technische groothandels of grote fabrieken kunnen dit soort boekhoudsoftware gemakkelijk implementeren in de huidige workflows.