Ben jij een LinkedIn copycat?

LinkedIn is het ideale sociale netwerk voor professionals. Je vindt er klanten, werkgevers, werknemers en andere interessante contacten. Als freelancer of bijvoorbeeld ondernemer kan je zakelijk voordeel behalen met je profiel op LinkedIn. Echter, het lijkt wel of iedereen ineens precies hetzelfde in elkaar zit!

Onderscheid je van de copycats

Als LinkedIn nu zo ideaal is om zakelijk succes te boeken, waarom vullen we ons profiel dan allemaal met dezelfde informatie? LinkedIn is niet alleen het sociale netwerk waar de meeste professionals te vinden zijn, maar het is ook het sociale netwerk waar je de meeste copycats tegenkomt. Het is dus aan jou om je van de copycats te onderscheiden, door wél origineel te zijn.

Top 10 buzzwoorden

Neem eens willekeurig een kijkje op wat profielen en check eens hoe men zichzelf omschrijft. De kans is heel groot dat je steeds dezelfde woorden voorbij ziet komen. 2016 is pas net begonnen en we hebben alweer een top 10 buzzwoorden kunnen opstellen. De volgende woorden gebruiken we het liefst om onszelf in het zonnetje te zetten:

  1. Creatief
  2. Gedreven
  3. Strategisch
  4. Verantwoordelijk
  5. Gepassioneerd
  6. Gemotiveerd
  7. Gespecialiseerd
  8. Expert
  9. Enthousiast
  10. Analytisch

Ga voor woordvervangers!

Jij wilt gevonden worden door de beste werkgevers, aanbiedingen krijgen van de meest succesvolle bedrijven en met behulp van LinkedIn steeds verder klimmen naar de top? Gebruik die populaire woorden dan niet, maar zoek naar originele woorden die bijna niemand anders gebruikt. Kortom, jij hebt woordvervangers nodig om op te vallen! Creatief kan je vervangen door vindingrijk. Ga voor doordacht of tactisch in plaats van strategisch. Tik eens verstandig in op de plek van verantwoordelijk of ga eens voor geestdriftig in plaats van enthousiast. Je zal zien dat dit een positief verschil gaat maken in jouw weg naar succes via LinkedIn.

LinkedIn

Wil jij echt het maximale succes uit je LinkedIn profiel halen? Schrijf je dan in voor onze unieke LinkedIn training.