7 Beleggingstips voor Beginners

De eerste stappen naar financiële stabiliteit zijn het maken van een budget, het aflossen van schulden met een hoge rente en het handhaven van een noodfonds. Wat geld op een spaarrekening zetten bij het ontvangen van elk maandelijks salaris levert rente op, maar daarmee ontbreekt nog een stukje van de financiële puzzel.

Echt geld verdienen gebeurt door investeringen, maar door hun complexiteit kunnen die intimiderend zijn. Volg daarom de volgende tips om uw zuurverdiende geld verstandig en veilig te beleggen.

Stel doelen

Wilt u op lange termijn geld verdienen of snel rendement op uw investering ontvangen? Beginners moeten op de lange termijn denken in plaats van snel geld te willen pakken. Probeert u genoeg geld te verdienen om een ​​specifieke uitgave te financieren, zoals een vakantie naar Azië, of wilt u algemene investeringen doen? Volatiele sectoren zoals de aandelenmarkt lenen zich het beste voor beleggen op de lange termijn, omdat u mogelijk de verleiding om onmiddellijk te verkopen of op te geven, afhankelijk van het succes of falen van uw aandeel, niet zult kunnen weerstaan.

Doe onderzoek

Kennis is macht, vooral op het gebied van beleggen. Voor niet-ingewijden kan het complex financieel jargon echter verwarrend en overweldigend zijn. Overweeg om te investeren in een paar boeken over financiële geletterdheid die een gedetailleerde analyse kunnen geven van de principes van beleggen of op aandelenmarkten. Neem de best beoordeelde zakelijke boeken onder de loep voor een spoedcursus in beleggen die je op school niet hebt meegekregen.

Investeer in een financieel adviseur

Zelfs met bronnen als de zoekmachine van Google en de digitale bibliotheek van Amazon, heb je mogelijk nog extra coaching nodig. Financiële adviseurs zijn niet altijd een onnodige uitgave. Ze kunnen u helpen een goede investering van een rage te onderscheiden en kunnen persoonlijk advies geven.

Financiële strategen raden aan om tv-kanalen voor beursadvies te vermijden, omdat televisiecommentatoren alleen kortetermijninformatie verstrekken. En als je ervoor kiest in aandelen te beleggen, gebruik dan een online broker zoals pocket options. Lees alvorens een beslissing te nemen de pocket option recensies.

Diversifieer uw portefeuille

Beleggingsportefeuilles kunnen onroerend goed, aandelen, beleggingsfondsen en pensioenrekeningen bevatten. Elke sector is uniek, wat betekent dat u de huizenmarkten of aandelenkoersen grondig moet onderzoeken voordat u een eerste investering doet. Doe niet te veel investeringen doordat u haast heeft bij het diversifiëren van uw portefeuille.

Houd de kosten laag

Zelfs als u weinig geld heeft, kunnen kleine investeringen zich tot aanzienlijke uitbetalingen opbouwen. Voorkom wanneer u nieuw bent in de beleggingswereld, dat u grote hoeveelheden kapitaal uitgeeft, zelfs als u die kunt missen. Individuele aandelen, kleine beleggingsfondsen en op de beurs verhandelde fondsen zijn goedkope beleggingsopties met een laag risico.

Kies beleggingen met een hoog of laag risico

Zodra u vertrouwen begint te krijgen in uw beleggingscapaciteiten, is het tijd om te beslissen of u er klaar voor bent om risicovollere investeringen te doen. Helaas zit er aan grotere winsten vaak meer risico verbonden. Op de aandelenmarkt staan risicogevoelige handelaren bekend als beren, terwijl meer enthousiaste handelaren stieren worden genoemd.

Als u heel bang bent te investeren zult u op een potentiële crisis emotioneel in plaats van logisch reageren, dus beginners kunnen maar beter uit de buurt blijven van die hun angstig maken. Houd er rekening mee dat u als jongvolwassene meer tijd hebt om van een mislukte investering te herstellen dan iemand die twee keer zo oud is.

Overweeg te automatiseren

Bepaalde investeringen, zoals een bankspaarrekening, kunnen via automatische bijdragen worden gedaan. Voor automatische stortingen zijn goedkope fondsen het beste. Geautomatiseerd beleggen is hands-off en kan worden beheerd zonder er veel tijd aan te hoeven besteden. Een drukke belegger kan snel overweldigd raken wanneer hij/zij probeert al de investeringen goed in de gaten te houden. Zodra u vertrouwen in uw beleggingsstrategieën krijgt, kunt u een actievere rol spelen bij het uitbreiden van uw beleggingsportefeuille.