Belangrijke factoren voor Google in 2016

Heb jij in voorgaande jaren alle aandacht besteed aan SEO en het behalen van de beste posities in Google? Dan mag je er niet zomaar vanuit gaan dat je de behaalde posities ook gaat behouden in 2016. Je moet weer aan de bak! De zoekmachine gaat namelijk weer op andere zaken letten als het om de ranking gaat.

4 Interessante tips

Heb jij hard gewerkt om goede posities in Google te behalen en wil je niet inleveren op je posities? Dan hebben wij 4 interessante tips die je helpen om beter vindbaar te worden en/of te blijven in 2016.

1. Richt je meer op de regio

In deze tijd is het bijna niet meer mogelijk om landelijk een toppositie te behalen in Google. Dan moet jouw business wel heel uniek zijn in Nederland. Als fietsenverkoper of feestartikelenverhuur red je het gewoonweg niet. De concurrentie weet je steeds weer in te halen. Niet voor niets is het dat je je beter kan gaan richten op de regionale markt. Lokaal kan je veel meer bereiken, dus gooi vooral wat plaatsnamen in je content.

2. Blijf schrijven!

Google vindt informatie belangrijk. Probeer de informatie op je website dan ook steeds aan te vullen. Zorg voor content die echt waarde heeft voor de lezer, bijvoorbeeld in de vorm van een mooie blogtekst over een relevant onderwerp. Plaats minimaal eens per week een nieuw stukje informatie toe aan je website.

3. Focus je op de mobiele surfers

Er worden steeds meer devices gebruikt om te surfen. Mensen pakken veel makkelijker even de smartphone of de tablet om ergens naar op zoek te gaan dan dat zij de computer of laptop op moeten starten. Het moet immers allemaal zo snel en gemakkelijk mogelijk. Zorg er dus voor dat je website ook op mobiele apparaten goed werkt.

4. Google ziet jou graag op social media

Google gaat het steeds belangrijker vinden dat jij je op social media bevindt, en dat je ook echt iets met deze sociale netwerken doet. Plaats regelmatig acties en promoties op social media, ga in gesprek met je klanten en blijf vooral heel actief. Vooral Facebook mag je niet links laten liggen.

Facebook training

Houd je zakelijke Facebookpagina lekker actief en je gaat het in 2016 merken aan je resultaten in Google. Kan jij wel wat tips gebruiken als het om Facebook gaat? Dan is onze Facebook training echt een aanrader!