Het belang van interne links voor je SEO

De meeste mensen denken dat alleen backlinks van andere websites belangrijk zijn voor jouw ranking, maar niets is minder waar. Ook een interne linkstructuur is erg belangrijk, in deze blog lees je waarom. Als jij aan de hand van deze informatie met je interne linkstructuur aan de slag wilt kun je bijvoorbeeld online marketing bureau Doublesmart bellen. Hun SEO expert kan je helpen met het maken van de juiste interne links in webteksten.

In dit blog delen we een aantal handige tips rondom het plaatsen en maken van interne links!

Houd mensen langer op je website

Een van de aspecten waar Google naar kijkt bij het bepalen hoe hoog jouw website in de zoekresultaten staat is hoeveel tijd mensen op je site doorbrengen. Als jij een sterke interne linkstructuur hebt klikken mensen sneller door naar andere pagina’s, en blijven ze dus langer op je website. Geen links toevoegen in je teksten kan ervoor zorgen dat mensen sneller wegklikken. Bezoekers willen immers zo snel mogelijk bij de benodigde informatie of producten komen, en als dat teveel moeite kost klikken ze weg of gaan ze terug naar de zoekresultaten.

Creëer een funnel

Wil jij graag iets verkopen? Dan is het slim om een zogeheten funnel te creëren. Een funnel bestaat uit meerdere pagina’s, die zodanig naar elke doorlinken dat men op de laatste pagina bij een product of dienst uitkomt. Door op de eerste pagina’s antwoord te geven op iemands vraag kun je inspelen op diens behoefte. Daarna maak je duidelijk wat jij voor deze persoon kunt betekenen, en hoe jij of jouw product hen kan ondersteunen.

Funnels werken erg goed bij online cursussen of coaches, maar ook sommige producten lenen zich perfect voor de verkoop via een funnel. Benieuwd naar de mogelijkheden van een funnenl? Een online marketing bureau kan je precies vertellen hoe je zo’n funnel creëert en/of jouw product of dienst er geschikt voor is.

Een snelle indexering

Is jouw website nieuw? Dan wil je deze natuurlijk zo snel mogelijk geïndexeerd hebben door Google. Een interne linkstructuur toevoegen is één van de manieren waarop je dat kunt doen. Google volgt namelijk alle links, en komt zo op alle pagina’s op jouw website terecht, in plaats van alleen op de homepage. Hoe meer links je toevoegt naar een bepaalde pagina, hoe sneller deze doorgaans geïndexeerd is, oftewel hoe sneller hij is opgenomen in de zoekresultaten van Google, al dan niet onderaan.

Gebruiksvriendelijkheid

We noemden hierboven al dat je met veel interne links mensen langer op je website houdt, maar het is ook nog eens vele malen gebruiksvriendelijker als je veel links toevoegt. Op deze manier zullen mensen veel sneller vinden wat ze zochten, en ook Google ziet dat je erover hebt nagedacht. Gebruiksvriendelijke websites scoren over het algemeen hoger in de zoekresultaten, en interne links kunnen daar zeker aan bijdragen.

Wil je ermee aan de slag? Contacteer dan een SEO expert. Deze zal jouw gehele website analyseren en je helpen bij het schrijven van sterke teksten waarin de nodige interne links zijn verwerkt.