Het belang van een goede kantoorinrichting

Vrijwel ieder middelgroot bedrijf heeft een kantoorpand en meerdere mensen die dagelijks op kantoor zitten. Daarbij is het belangrijk om te zorgen voor een goede inrichting van het kantoor. Zeker op de afdeling marketing moet voldoende ruimte zijn om snel te kunnen overleggen met elkaar en te kunnen bellen. Je kent misschien wel de interieurstylisten die jou kunnen helpen bij het inrichten van je woning, maar er zijn ook specialisten die jou kunnen helpen bij het creëren van een mooi kantoor.

Je wilt namelijk zorgen voor een mooie kantoorruimte, en dat heeft meerdere redenen. Het kantoorpand oftewel het bedrijfspand is toch ook een visitekaartje voor het bedrijf, omdat je hier vaak bezoekers kunt ontvangen en mensen zo kennismaken met jouw bedrijf. Wij geven je graag enkele tips!

Het visitekaartje van het bedrijf

Gasten hebben een bepaalde indruk van jouw bedrijf nadat ze het bedrijfspand hebben gezien. Wanneer alles mooi geregeld is, dan hebben zij een bepaalde indruk van het bedrijf dat de rest ook wel goed geregeld zou moeten zijn. Maar wanneer je ziet dat het allemaal een ongeorganiseerde boel is, dan geeft dit een heel andere indruk. Daarom wil je dit goed geregeld hebben, vooral wanneer je het hebt over het visitekaartje van het bedrijf. Daarnaast moet je het belang van het personeel niet vergeten. Voor hen wil je tenslotte ook een fijne werkplek creëren.

Goed voor het personeel zorgen

Voor een fijn en comfortabel kantoor kun je gebruikmaken van comfortabele meubelen. Je personeel moet een geschikte bureaustoel en een fijn bureau hebben om hun werkzaamheden aan uit te voeren. Je wilt tenslotte niet dat zij te maken krijgen met fysieke klachten door het werk.

Kantoormeubelen zijn dus erg waardevol en hiervoor zou je bijvoorbeeld terecht bij verschillende bedrijven. Onze nieuwe bureaus hebben we gekocht bij KSB kantoormeubelen. Op hun site konden we namelijk zelf een selectie maken tussen het aanbod en een mooi geheel samenstellen. Op deze manier leg je de basis voor een goede en fijne sfeer op kantoor.

Aandachtpunten bij kantoor meubelen kopen

Hierbij 5 aandachtspunten bij het kopen van kantoor meubelen die wij je graag willen meegeven:

1. Comfort

Het is belangrijk dat de meubelen comfortabel zijn om op te zitten en aan te werken. Denk aan verstelbare bureaustoelen en bureaus die op de juiste hoogte kunnen worden afgesteld.

2. Esthetiek

De meubelen moeten aansluiten bij de uitstraling en branding van het bedrijf. Een goed ontworpen kantoor kan een positieve indruk geven aan zowel bezoekers als personeel.

3. Functionaliteit

Meubelen moeten ook functioneel zijn. Denk aan voldoende opbergruimte en de juiste indeling om samenwerking en communicatie tussen medewerkers te bevorderen.

4. Duurzaamheid

Kies voor duurzame, kwalitatief hoogwaardige meubels die lang meegaan. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar kan op lange termijn ook kostenbesparend zijn.

5. Medewerker input

Betrek het personeel bij de beslissing. Vraag hen wat ze nodig hebben of zouden willen in hun werkruimte. Dit kan helpen bij het creëren van een omgeving waarin medewerkers zich gewaardeerd en comfortabel voelen.

Goede wil van de werkgever

Als werkgever wil je een comfortabele plek om te werken voor je personeel, maar ook dat iedereen een fijn gevoel van de werkruimte krijgt. Zo is het goed om bijvoorbeeld wat meer groen te plaatsen. Daarnaast is het altijd goed om aan het team te vragen waar zij behoefte aan zouden hebben op kantoor. Zo laat jij zien dat het personeel ook echt wat te zeggen heeft en dat jij als werkgever bereid bent om goed te zorgen voor de mensen die voor je werken. Een mooi en slim ingericht kantoor heeft alleen maar voordelen voor iedereen die bij het bedrijf betrokken is.